•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Avanti! (1972)

Avanti! je 1972 Američko-italijanska filmska komedija koju je producirao i režirao Billy Wilder. U filmu glumi Jack Lemmon i Julija Mills. Scenarijo se temelji na knjizi iz 1968. istog naslova Samuela Taylora.

Poslednjih deset godina, baltimorski industrijalac Wendell Armbruster je provodio mesec avgust u Grand Hotelu Excelsior u Ischia, navodno za terapeutske kupke od blata po kojima je naselje poznato. Kada je poginuo u automobilskoj nesreći, njegov moralno strog sin Wendell Armbruster, Jr. putuje u Italiju po očevo telo. Po dolasku otkriva da njegov otac nije bio sam u Fiatu koji je vozio, s njim je bila njegova britanska ljubavnica, čija je kći, slobodnog duha devojka Pamela Piggott, takođe prisutna, iako je očito znala za njihovu tajnu vezu.

Komplikacije nastaju kada Trotta porodica, čiji je vinograd oštećen prilikom auto nesreće, krade tela iz mrtvačnice i traže dva miliona lira otkupnine. Kada se Američka vlada još upliće tek onda nastaju komplikacije ...

Žanr:komedija, romansa
Godina:1972
Reziser:Billy Wilder
Scenario:Samuel A. Taylor
Uloge:Jack Lemmon, Juliet Mills, Clive Revill
Uzrast:R
Award:Osvojen zlatni globus
Studio: Jalem Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:140 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu