•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Atomic Blonde (2017)

Ukoliko ste ljubitelj akcionih filmova i smatrate da ste videli dosta njih, neće vam biti strani potezi poput noža u čelo ili uboda ključem u obraz. Ipak, sumnjamo da ste te poteze videli u filmu u kojem glavnu ulogu igra Charlize Theron, bombastična visoka plavuša zbog koje „Atomic Bloonde“ ostavlja tako jak utisak. Charlize igra gracioznog agenta MI6 po imenu Lorraine Broughton, koja dobija zadatak da ode u Berlin i preuzme osetljive informacije baš u vreme rušenja Zida. Tamo se povezuje sa drugim operativcem Percivalom (James McAvoy), nestabilnim grubijanom čekinjaste kose koji ima i posao sa strane u vidu prodaje Jack Danielsa na crnom tržištu. Njihova misija: da odvedu Štazi izdajnika na bezbedno. (Njega glumi Eddie Marsan, čije oči odaju utisak nevine bebe puha.)

Nešto polazi po zlu. Toga smo svesni od samog početka, jer je priča uokvirena slikom Broughtonove – sa masnicama i ogrebotinama kao posledicama borbe koju još uvek nismo videli – koju ispituju dvojica grubijana bez smisla za humor, koje sa bezizražajnom pompeznošću igraju John Goodman i Toby Jones. Adaptacija grafičke novele Antonyja Johnstona, „The Coldest City“, ovaj film je u osnovi putovanje prepuno zdrobljenih rebara, naprslih lobanja i polomljenihkostiju. Zaplet filma je zamršen i pomalo besmislen. Reditelj David Leitch (John Wick), dugogodišnji kaskader, možda nije najpedantniji pripovedač, ali tačno zna kako da režira smelu i brutalnu akcionu scenu. Najupečatljivija scena u filmu je divlja borba prsa u prsa koja traje nekoliko minuta bez promene kadra, a liči na brutalni balet u kojem Broughtonova odbija negativce sa divljom gracioznošću, ali i sama prima nekoliko šuteva iz okreta i naleta celim telom.

To je ključni aspekt u glumi Theronove: bez obzira koliko hladna i snažna Broughtonova izgleda, nije bezdušna. Prosto i sami osećamo bol kada ona primi neki udarac. Ali je pravo zadovoljstvo gledati kako uzvraća! Theronova se gotovo pretvara u udove, tako visoka i odevena u opakom nizu cipela sa visokom štiklom i uskim pantalonama. Kada se kreće, svaki mišić je u skladu sa snažnom i modernom muzikom filma (za koju je dobro iskorišćena, između ostalih, zloslutno zavodna pesma „Cat People“ Davida Bowiea). Kada povuče dim cigarete, taj šuštav zvuk koji čujete je kolektivni uzdah pedeset miliona bivših pušača.

Ono što se nalazi ispod šiški mesečasto-platinaste bob frizure Theronovog lika Broughton je mešavina vazduha, svetlosti i gvožđa. Mi smo samo moljci koje privlači njen plamen.

Žanr:akcija, misterija, triler
Godina:2017
Reziser:David Leitch
Scenario:Kurt Johnstad, Antony Johnston
Uloge:Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman
Uzrast:R
Award:3 nagrada, 4 nominacija
Studio:87Eleven, Closed on Mondays Entertainment, Denver and Delilah Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:115 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...