•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

As far as i can walk (Strahinja Banović) (2022) - uskoro

Istovremeno večna i aktuelna, ova adaptacija preispituje identitet, tradiciju, rasu i ljubav.

Na početku migranstske krize Strahinja i njegova žena Ababu, oboje stari 28 godina, napustili su Ganu. Uspeli su da stignu do Nemačke, ali su ih odande deportovali nazad u Beograd. Srbija možda nije Nemačka, ali Strahinja daje sve od sebe da započne novi život. Vredno radi da dobije azil, trenira fudbal za lokalni klub i volontira za Crveni krst. Proces je dugotrajan, i Ababu, strastvenu ženu koja želi da postane glumica u Londonu, njihov život ne ispunjava. Jedne noći stiže nova grupa Sirijaca, na putu u Zapadnu Evropu. Jedan od njih je Ali, harizmatični levičarski aktivista. Ababu mu se isprva ruga, ali već sledeceg dana, bez objašnjenja, odlazi s njim iz Srbije. Strahinja kreće balkanskom migrantskom rutom iz potpuno drugih razloga od svih ostalih: iz ljubavi. Film je inspirisan epskom pesmom “Banović Strahinja” u kojoj savremeni afrički migranti zauzimaju mesta srpskih nacionalnih junaka.

Glumci: Ibrahim Koma, Nancy Mensah-Offei, Maxim Khalil, Rami Farah, Nebojša Dugalić
Režiser: Stefan Arsenijević

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...