•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Anne Hathaway se izvinjava zbog negativne reakcije na film ‘The Witches’

Anne Hathaway se izvinila nakon negativne reakcije na ’The Witches’. I Hathaway i Warner Bros. izvinjavaju se invalidskoj zajednici zbog prikazivanja likova u filmu. Gledaoci su na društvenim mrežama primetili da su ruke i noge likova u filmu imale razlike koje negativno prikazuju invaliditet udova. U ’The Witches’, ruke Hathaway podsećaju na stanje u stvarnom životu zvano ektrodaktilija (nedostatak ili odsustvo jedne ili više centralnih funkcija na rukama ili nogama), a lјudi nisu cenili da su povezani sa fizičkim svojstvima lika negativca.

Warner Bros. je brzo objavio izjavu kada je hashtag „Not A Witch“ počeo da se razvija na društvenim mrežama. "Mi filmski stvaraoci i Warner Bros. Pictures duboko smo ražalošćeni kad smo saznali da bi naš prikaz izmišlјenih likova u ’The Witches’ mogao da uznemiri lјude sa invaliditetom i zažali zbog bilo kakve prouzrokovane uvrede", rekao je studio u izjavi. Sada se Anne Hathaway i lično izvinjava. Morala je ovo da kaže.

"Nedavno sam saznala da mnoge lјude sa razlikama udova, posebno decu, boli zbog portretisanja Grand High Witch u ’The Witches’. Dozvolite mi da započnem tako što ću dati sve od sebe da budem osetlјiva na osećanja i iskustva drugih ne iz nekog preplavlјujućeg straha od računara, već zato što se ne povređivanje drugih čini osnovnim nivoom pristojnosti kome bismo svi trebali da težimo. Kao neko ko zaista veruje u inkluzivnost i zaista, zaista se gnuša okrutnosti, dugujem vam svima izvinjenje zbog bola koji sam vam nanela. Žao mi je. Nisam povezala razliku udova sa GHV kada mi je donet izgled lika; da jesam, uveravam vas da se ovo nikada ne bi dogodilo".

Anne Hathaway je nastavila i rekla: „Posebno želim da kažem da mi je žao dece sa razlikama u udovima: sad kad znam bolјe, obećavam da ću učiniti bolјe“. Izvinjenje glumice izneseno je i stiče puno pozitivne pažnje. „A posebno izvinjenje dugujem svima koji vas vole tako žestoko kao što ja volim i moju sopstvenu decu: Žao mi je što sam izneverila vašu porodicu“.

Cilј izvinjenja Anne Hathaway je da se osigura da filmski autori budu pažlјiviji kada razvijaju likove i pripremaju se za veće uklјučivanje u industriju zabave. Pored izvinjenja, Hathaway je objavila i video zapis iz projekta Lucky Fin, koji je organizacija koja „postoji da bi podigla svest i proslavila decu, pojedince i porodice pogođene razlikama udova“.

Advokat koji brani prava ljudi sa invaliditetom nekoliko puta je govorio protiv ’The Witches’. „Korišćenje invaliditeta kao kostima i isticanje lika kao„ negativca“. Deca sa razlikama udova retko mogu da se zastupaju istinito. Ali umesto toga, prikazuju ih kao zastrašujuća čudovišta? To nije ono što nam treba“, reči su advokata uoči izvinjenja Warner Bros-a i Anne Hathaway.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...