•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Angels with Dirty Faces (1938)

Anđeli garava lica (engl. Angels with Dirty Faces) je američki film iz 1938. režisera Majkla Kertiza, sa Džejmsom Kegnijem, Patom O`Brajenom i Hamfrijem Bogartom u glavnim ulogama.

Roki Salivan (Džejms Kegni) i Džeri Koneli (Pat O'Brajen) dvojica su prijatelja iz četvrti koji su kao deca opljačkali jedan vagon obližnjeg voza. Roki je uhvaćen, dok je Džeri pobegao. Roki, koji je nakon toga poslat u popravni dom, postaje zloglasni gangster, dok je Džeri postao sveštenik.

Roki se vraća u staru četvrt, u kojoj Džeri vodi dom koji pruža utočište dečacima kako bi ih odvratio od kriminala. Šest dečaka, Sopi (Bili Halop), Sving (Bobi Džordan), Bim (Lio Gorsi), Patsi (Gejbrijel Del), Krab (Hajnz Hol) i Henki (Bernard Pansli), u Rokiju vide svog uzora, a Džeri pokušava da odvoji Rokija od njih kako ih ne bi usmerio na pogrešan put.

Roki ulazi u posao sa Frejzerom (Hamfri Bogart), korumpiranim advokatom, i Kiferom (Džordž Bankroft ), sumnjivim opštinskim preduzetnikom. Pokušavaju da angažuju Rokija, ali on pronalazi knjige u kojima se nalazi spisak korumpiranih glavnih gradskih ljudi. Džeri saznaje za ove događaje i savetuje Rokiju da pobegne pre nego što obavesti policiju. Roki ignoriše njegov savet, a Džeri privlači pažnju javnosti objavivši imena korumpiranih ljudi u gradu, što izaziva Frejzera i Kifera da ga ubiju. Kad je saznao za zaveru, Roki ubija obojicu kako bi zaštitio prijatelja iz detinjstva.

Roki je uhapšen i osuđen na smrt. Džeri ga posećuje neposredno pre izvršenja kazne i zamoli ga za poslednju uslugu, da umre glumeći plačljivog kukavicu, kako bi dečaci prestali u njemu gledati svog uzora. Odbija, ali u zadnjim trenucima se predomišlja te ga čuvari moraju vući prema električnoj stolici. Dečaci u novinama čitaju kako je Roki umro kao kukavica i odlaze s Džerijem na misu.

Film je dobio Nagradu udruženja njujorških filmskih kritičara za najboljeg glumca (Džejms Kegni) a bio je nominovan i tri Oscara koja nažalost nije osvojio.

Žanr:krmi, drama, crno-beli
Godina:1938
Reziser:Michael Curtiz
Scenario: John Wexley
Uloge:James Cagney, Pat O'Brien, Humphrey Bogart
Uzrast:NR
Award:1 osvojena
Studio: Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....