•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Američka glumica Mo'Nique tuži Netflix zbog rasne diskriminacije

Američka glumica, komičarka i voditeljica talk showa Mo'Nique tužila je Netflix zbog diskriminacije. U tužbi se tvrdi da Netflix diskriminira tamnopute glumce i da im plaća znatno manje nego belcima.

S druge strane, iz Netflixa su izjavili da je njihova ponuda za Mo'Nique bila fer i da će se boriti protiv nje na sudu.

Mo'Nique je odlučila tužiti Netflix skoro dve godine nakon što je pozvala na njegov bojkot na Twitteru, zbog rasne i polne diskriminacije i ponude od 500.000 dolara koju je dobila za specijalni stand-up.

U januaru 2018. Mo'Nique je objavila video u kojem se navodi da je njena ponuda bila znatno manja od ponuda koje su dobile Amy Schumer, Chris Rock i Dave Chappelleu.

S druge strane, iz Netflixa osporavaju ovakve optužbe i tvrde da će osporiti tužbu.

"Duboko brinemo o uključivanju, jednakosti i raznolikosti i sve optužbe za diskriminaciju shvatamo vrlo ozbiljno. Verujemo da je naša ponuda za Mo'Nique bila fer i borićemo se protiv ove tužbe", izjavio je za NBC News portparol Netflixa.

U svojoj tužbi Mo'Nique navodi primere u kojima je Netflix komičarima koji nisu crnci znatno bolje platio, a neki od njih su Jerry Seinfeld (100 miliona dolara), Eddie Murphy (70 miliona dolara), Chappelle (60 miliona dolara), Rock (40 miliona dolara), Ellen DeGeneres (20 miliona dolara), Jeff Dunham (16,5 miliona dolara) i Ricky Gervais (40 miliona dolara).

U žalbi se spominju i glavni rukovodioci Netflixa, od kojih su svi belci, što govori u prilog njenoj tvrdnji da nedostatak rasne raznolikosti u kompaniji doprinosi kulturi diskriminacije.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...