•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Aleksa Dundić (1958)

„Aleksa Dundić“ (rus. Олеко Дундич) je jugoslovenski-sovjetski film iz 1958. godine u režiji Leonida Lukova o Aleksi Dundiću, heroju iz doba Ruskog građanskog rata. U snimanju filma su učestvovale jedinice Jugoslovenske narodne armije i Sovjetske armije.

Februarska revolucija potresa Rusku Imperiju i Srpski dobrovoljački korpus. Vojnici počinju da dezertiraju iz korpusa i pridružuju se jedinicama Crvene garde. Jedan od njih je i Aleksa Dundić, dobrovoljac i poručnik Srpskog dobrovoljačkog korpusa, koji odbija da služi vladu Aleksandra Kerenskog. Njegov odred. Zajedno sa svojim odredom se proslavlja u Buđonijevoj konjici u borbama protiv Belih, na čiju stranu je prešao Pavle Hodžić, njegov bivši saborac iz SDK.

Film je snimljen u sovjetsko-jugoslovenskoj koprodukciji u godinama nakon Staljinove smrti i otopljavanja odnosa između dve zemlje.

Žanr:ratni
Godina:1958
Reziser:Leonid Lukov
Scenario:Antonije Isaković, Mikhail Kats
Uloge:Branko Plesa, Tatyana Piletskaya, Stole Aranđelović
Studio:Avala Film
Zemlja:Rusija
Jezik:Ruski
Trajanje:115 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila