•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ajami (2009)

Višestruko nagrađivana drama o delu grada Jafe, pod imenom Adžami, koji je kazan kultura i konfliktnih stavova jevreja, muslimana i hrišćana.

Deo grada Jafe, pod imenom Adžami, kazan je kultura i konfliktnih stavova jevreja, muslimana i hrišćana. Napred-nazad kroz vreme i viđeno očima različitih likova, svedočimo neodrživosti tog preplitanja kultura. Osetljlivi 13-godišnji Nasri i njegov stariji brat Omar žive u strahu kada čitava njihova porodica zapadne u opasnost zato što je njihov stric nerazumno ranio istaknutog člana klana. Naivna mlada palestinska izbeglica Malek ilegalno radi u Izraelu ne bi li sakupio dovoljno novca za operaciju koja će njegovoj majci spasti život. Izuzetno imućni Palestinac Binj sanja o budućnosti sa svojom jevrejskom devojkom. Jevrejski policajac Dando je opsednut pokušajima da nađe svog nestalog brata. U ovoj zatvorenoj zajednici, gde neprijatelji moraju da žive kao komšije, oslikava se sva tragična krhkost ljudskog postojanja. Nema drugog mesta koje bi bolje izrazilo dramatičan sudar različitih svetova.

Žanr:krimi, drama
Godina:2009
Reziser:Scandar Copti, Yaron Shani
Scenario:Scandar Copti, Yaron Shani
Uloge:Fouad Habash, Nisrine Rihan, Elias Saba
Award:15 osvojenih
Studio: Inosan productions
Zemlja:Nemačka
Jezik:Arapski
Trajanje:124 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu