•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A View to a Kill (1985)

‘A View to a Kill’ predstavlјa oproštajni luk dvoje dugogodišnjih Bond filmskih glumaca: Lois Maxwell, koja je portretisala gospođicu Moneypenny u svih četrnaest zvaničnih filmova, od Dr. No do ovog, i Roger Moore-a. Iako Moore-ov pečat u Bond-u nikada nije bio pamtlјiv kao Sean Connery-ev, sedam filma i trinaest godina pružilo mu je vremena i mogućnosti da preoblikuje britanskog agenta prema sopstvenom imidžu - nešto što je učinio sa likovima The Spy Who Loved Me, Moonraker, i For Your Eyes Only - najbolјi naslovi njegovog mandata. Ali sva razdoblјa se završavaju, a A View to a Kill spustio je zavesu na ovom, otvorivši vrata Timothy Dalton-u da preuzme ulogu.

A View to a Kill se često ubraja u najgore u seriji, ali nakon detalјnijeg pregleda ovaj film je veliko pobolјšanje u odnosu na Octopussy. Iako je Moore mesečario kroz njegov deo, čineći očiglednim da je trebao da ode dva filma pre, a Tanya Roberts ne glumi da spasi njen život (iako ona sigurno može da vrišti), vratili smo se konvencionalnijem, neposrednom Bond-u nego iskrivlјenom neredu iz prethodnog filma. Kaskaderi su spektakularniji nego ikada, Christopher Walken je jezivi psihopata (uloga sa kojom se godinama intimno upoznavao), a Grace Jones je zanosno efikasna kao njegov pomoćnik.

Walken glumi Max-a Zorin-a, sjajnog, ali nestabilnog industrijalca koji namerava da satera u ćošak tržište računarskim čipovima uništavanjem Silikonske doline zemljotresom. Bond je poslat da ga zaustavi, skače iz Evrope, gde je u partnerstvu sa Tibbet-om (Patrick MacNee), u Sjedinjene Države, gde se udružuje sa geologom Stacey Sutton (Roberts, jedini bivši "Charlie's Angel" da igra Bond devojku). Lokacije uklјučuju arktičku Rusiju, Pariz i San Francisko.

Film se počinje živahnom, brzom jurnjavom po snežnom pejzažu, a Bond koristi skije, motorne sanke i improvizovani snoubord da bi izbegao napadače. John Barry se malo zabavlјa uz muziku ovde, ubacujući četrdeset sekundi Beach Boys-a "California Girls" dok 007 prelazi niz planinu i preko malog ribnjaka. Ovo je jedna od bolјih sekvenci uvodne špice i pruža solidan uvod u naslovnu pesmu sa vrhova top lista Duran Duran-a.

Pokušavajući da učini nekoliko stvari koje ranije nisu pokušali sa Bond-om, A Viev to a Kill sadrži potragu kroz Eiffel-ov toranj koja se završava smrtonosnim skokom, trkom konja izvan kontrole, jurnjavom na putu sa 007 u vatrenoj mašini i borba na vrhu mosta Golden Gate-a gde Bond skače sa balona. Postoje i konvencionalni akcioni nastavci, uklјučujući jurnjavu automobilom kroz Pariz i nekoliko energičnih borbi pesnicama. Ova uzbuđenja i kaskade su pravi razlog za gledanje ovog filma.

A View to a Kill zaklјučuje vladavinu Roger Moor-a kao 007 na znatno višem nivou nego što je počelo (sa Live and Let Die), ostavlјajući sve ono što je glumac doneo u ulogu - i dobro (njegov lukavi šarm) i loše (njegova blesavost) - potomstvu. Za razliku od Connery-a, Moore nikada nije rekao "nikad više". A View to a Kill je poslednji put kada će se ovaj Bond naći pred nama.

Žanr:akcija, avantura, triler
Godina:1985
Reziser:John Glen
Scenario:Richard Maibaum, Michael G. Wilson
Uloge:Roger Moore, Christopher Walken, Tanya Roberts
Uzrast:PG
Award:Nominovan za Zlatni globus, dve nagrade i 4 nominacija
Studio:Eon Productions
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:131 minut
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu