•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Separation (2011)

Bračni par se suočava sa teškom odlukom, da li da unaprede život svog deteta time što će se preseliti u drugu zemlju ili da ostanu na starom i nastave sa životom u Iranu i gledaju očevog oca koji je oboleo od Alzheimer-ove bolesti.

Nader ('Peyman Moaadi' ) i Simin (Leila Hatami) se svađaju oko života u drugoj zemlji. Simin više voli inostranstvo koje pruža bolje mogućnosti za život njihove jedine kćerke, Termeh-e. Međutim, Nader odbija da ide zato što on misli da mora da ostane u Iranu da se brine o svom ocu koji je oboleo. Ali, Simin je spremna da potpiše papire za razvod i napusti zemlju sa svojom kćerkom.

“A Separation” je uzbudljiva domaća drama koja pruža uvid u ljudske motive i ponašanje, ali govori o tome šta se nalazi iza određene “zavese” koja se gotovo nikada ne podiže.

Scenario za film je napisao Asghar Farhadi, koji je ovaj film i režirao, a može se reći da je , “A Separation” uzbudljiva priča koja je fokusirana i vođena naracijom.

Uobičajeno je to da su filmovi koji dolaze iz Irana na neki način spori, ali, ovaj film to demantuje. Njegov svet je svet onih koji su sofisticirani, obrazovani i pripadaju srednjoj klasi u Teheranu. To su ljudi čiji problemi i lične situacije jako podsećaju na naše.

Muž Nader (Peyman Moadi) i surpuga Simin (Leila Hatami) direktno gledaju u kameru, kao da govore nekom nevidljivom sudiji. Frustrirana, Simin napušta svoju porodicu, zato što je muž insistirao da čuva svog bolesnog 80-ogodišnjeg oca i da ne idu iz zemlje što bi olakšalo život njihovoj 10-ogodišnjoj kćerki.
Možda je najimpresivnija stvar vezana za film “A Separation” priča koja ima izrazito ljudske situacije uz naraciju koja sve to donosi, i odlične likove. Najbolje je o objasnio ovaj film veliki francuski reditelj Jean Renoir rekavši: “ Pravi pakao života je u tome što svako ima svoje razloge” , što je ovaj film i potvrdio.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama
Godina:2011
Reziser:Asghar Farhadi
Scenario:Asghar Farhadi
Uloge:Peyman Moadi, Leila Hatami, Sareh Bayat
Uzrast:PG-13
Award:Zlatni Globus
Studio:Golem Distribución [Spain]
Website:www.nader-und-simin.de/
Jezik:persijski
Trajanje:123 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila