•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Room with a View (1985)

A Room with a View je britanski igrani film snimljen 1985. u režiji Jamesa Ivoryja i produkciji Ismaila Merchanta. Radnja predstavlja adaptaciju istoimenog romana E. M. Forstera, od koga je preuzeo strukturu, odnosno delovi filma su podeljeni na poglavlja.

Lusi Haničerč, mlada Engleskinja, i njena pratilja Šarlota Bartlet našle su se u Firenci, u Italiji početkom 20. veka u hotelu u kome su dobile sobu koja nije imala pogled na tamošnji trg. Izlaz iz za njih tada teške situacije našla su dva muška gosta istog hotela, Gospodin Emerson i njegov sin Džordž, koji su zamenili svoju sobu koja je imala pogled sa njihovom. Susret sa gospodom Emerson, a posebno poznanstvo sa Džordžom, promenilo je Lusin život zauvek. Nakon povratka u Englesku Lusi je posle dugog opiranja morala da odluči da li će se udati za njenog verenika Sesila ili će poslušati svoje srce, raskinuti veridbu sa Sesilom i konačno biti sa Džordžom.

Iako je ovaj film, u stvari, prava ljubavna priča, postoji u njemu mnogo više od same ljubavne priče. Pored predivnih scena srednjovekovnih spomenika i predivne prirode u Engleskoj, tu su i veoma „inteligentni“ dijalozi između glavnih junaka, kao i podsmeh egleskom tradicionalnom ponašanju. Lik Džordža Emersona predstavlja Engleza koji ustavari nije Englez, jer je slobodan u svom ponašanju i mišljenju, uživa u lepoti i slobodi. Tu je takođe i lokalni vikar koji se u jednoj sceni kupa go u jezeru.

Ovaj film je dobro napravljena komercijalna ljubavna priča.

Žanr:drama, romansa
Godina:1985
Reziser:James Ivory
Scenario: E.M. Forster
Uloge:Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Denholm Elliott
Uzrast:NR
Award:22 osvojene
Studio: Goldcrest Films International
Zemlja:UK
Website:www.goldcrestpost.com
Jezik:Engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...