•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Prayer for the Dying (1987)

Film počinje kada Fallon i njegov IRA odred prate dva Land Rovera po nekom seoskom putu. Oni su postavili bombu koja bi trebala ubiti vojnike u Roverima, ali u zadnji čas Rovere prestigne pun autobus dece koja se vračaju iz škole. Umeso Rovera autobus naiđe na bombu i nastradaju sva deca. Fallona to duboko potrese, on beži u London u nadi da će emigrirati za Ameriku.

Dolazi u London i skriva se u crkvu pretvarajući se da je novinar koji beži iz Engleske. On kontaktira svoju vezu u Londonu koja bi mu trebala srediti beg iz Engleske. Oni mu poručuju da mogu to rešiti, ali da mora obaviti još jedan poslić za njih. Nevoljno pristaje na taj poslić.

U međuvremenu dok čeka svoj zadatak, on se zaljubljuje u nećakinju sveštenika u čijoj je crkvi. Kada mu jave za njegov zadnji posao, saznaje da je meta baš sveštenik u crkvi u kojoj se on skriva. Naime, sveštenik je bio svedok u ubistvu u kome je učestvovao brat od njegove veze za prebeg.

On prihvata posao samo zato da niko drugi ne ubije sveštenika, priznaje svešteniku sve i tera ga da pobegne sa njegovom nećakinjom u Englesku. Mafija saznaje za njihov deal i nastaju veliki problemi...

Odlična glumačka ekipa vas neće razočarati i uživaćete tokom celog filma.

NNT
Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:1987
Reziser:Mike Hodges
Scenario:Jack Higgins, Edmund Ward
Uloge:Mickey Rourke, Bob Hoskins, Alan Bates, Liam Neeson
Uzrast:R
Studio:Samuel Goldwyn Company
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...