•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Hole in the Head (1959)

Šarmantna komedija sa elementima drame rađena je prema poznatom brodvejskom komadu Arnolda Šulmana i među poslednjim je filmovima legendarnog reditelja Franka Kapre, jednog od najhvaljenijih u svojoj generaciji, dobitnika četiri Oskara za režiju.

Udovac Toni Maneta (Frenk Sinatra) vlasnik je hotela u Majami Biču, ali zbog svoje sanjalačke prirode i nespretnog poslovanja zapada u ozbiljne finansijske poteškoće. Za pomoć moli svog starijeg imućnog brata Maria (Edvard G. Robinson) koji ljutito dolazi iz New Yorka sa svojom ženom Sofi (Telma Riter) u nameri da Toniju oduzme starateljstvo nad sinčićem Alvinom. Ipak, Mario se predomisli i umesto da mu oduzme dete ucenjuje ga. Toni se mora oženiti udovicom, gđom Robinson (Elenor Parker), kako bi zauzvrat dobio pozajmicu...

U filmu Frank Sinatra izvodi pesmu Semija Kana "High Hopes" (Haj Houps) koja je 1959. nagrađena Oskarom. Izvrsnu ulogu ostvario je i dečak Edi Hodžes koji je debitovao ovim filmom, a kasnije je još glumio u "Pustolovinama Haklberi Fina".

Žanr:komedija
Godina:1959
Reziser:Frank Capra
Scenario:Arnold Schulman
Uloge:Frank Sinatra, Edward G. Robinson, Eleanor Parker
Award:1 Oscar, 3 nominacija
Studio:SinCap Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...