•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Fistful of Dollars (Per un pugno di dollari) (1964)

Za šaku dolara (ital. Per un pugno di dollari ) (engl. A Fistful of Dollars) je vestern film iz 1964. koji je režirao Serđo Leone.

Priča počinje kad lik kojeg tumači Klint Istvud (Čovek bez imena), stiže u gradić San Migel, u kojem ga ubrzo upozoravaju kako se u gradu za prevlast bore dvije porodice: Rohasi sa don Migelom kao glavom porodice, kukavicom Estebanom te Ramonom, i porodica Bakster kojoj je na čelu Džon Bakster, gradski šerif. Čovjek bez imena odlučuje se kako će raditi za obe porodice kao plaćenik "za šaku dolara", a u isto vrijeme ih navesti da se međusobno sukobe. Konačno, uspijeva osloboditi Ramonovu zarobljenicu i ljubavnicu, Marisol (Marijana Koh) i vraća je njenoj porodici. Ona, zajedno sa mužem i sinom, napušta grad. Nakon što otkriju izdaju, braća Rohas hvataju Čovjeka bez imena te ga muče, ali on ne otkriva gdje je Marisol. Braća se odlučuju konačno obračunati s Baksterovima: nakon što zapale kuću Baksterovih, ubijaju sve koji su se našli u njoj, uključujući šerifa, njegovu ženu i sina. Čovjek bez imena uspijeva pobjeći uz pomoć grobara Piripera i vraća se u grad da spasi lokalnog vlasnika saluna i prijatelja, Silvanita. Na kraju, obračunava se sa braćom Rohas i njihovom bandom. Uz pomoć neprobojnog štita na grudima, zadovoljava pravdu i odlazi iz gradića pre što stignu predstavnici zakona.

U pitanju je kultni film Klinta Istvuda pod režijom Serđa Leonea.

Žanr:vestern
Godina:1964
Reziser: Sergio Leone
Scenario: A. Bonzzoni
Uloge:Clint Eastwood, Gian Maria Volonté, Marianne Koch
Award:1 osvojena
Studio: Constantin Film Produktion
Zemlja:Italija
Jezik:Italijanski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu