•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Bad Moms Christmas (2017)

Dobre mame idu u raj; „Bad Moms“ zarađuju novac – skoro 185 miliona dolara na blagajnama, i to sa budžetom koji nije bio veći od desetine tog iznosa – a, očigledno, i super brzi nastavak. Postavlja se pitanje: gde sada odvesti dame koje su se već odmetnule od nesavesnih muževa, Musolinija koji vode roditeljske sastanke, i od prodaja kolačića bez parabena? Prvi film, objavljen u julu prošle godine, upario je svoje glumačke zvezde sa mamama iz stvarnog života u završnim scenama, kao vidu slatke poruke upućene ovoj neotesanoj komediji. Ipak, ove epizodne uloge nisu donele mnogo dramatične napetosti (ili magično proizvele SAG kartice), pa ih evo ponovo sada za Božić: sada je sveže razvedena Amy (Mila Kunis) u društvu perfekcioniste nalik Marthai Stewart (Christine Baranski) koja praznike doživljava kao svete igre gladi („Hunger Games“); blago potisnute Kiki (Kristen Bell) koja ima svoju maksimu (Cheryl Hines); a tu je i džoker u vidu Carlae koja ponovo ulazi u vezu sa naduvanom varalicom (Susan Sarandon) koja ju je stvorila, a zatim očigledno zaboravila.

Ono što sledi je još jedna doza urnebesne komedije sa ocenom R i nekim nežnijim delovima, a koja takođe prolazi Bechdelov test možda i bolje od bilo kog drugog filma ove godine. Starije generacije zvezda u ovom filmu su dovoljno pametne da ne pregore. Baranskijeva, koja igra prečasnu matronu, je zapovedajuće čudovište čiji pokreti obrvama zaslužuju sopstveni Oskar; Hinesova glumi fantastično poremećenu detinjastu udovicu koja ne može da razume zašto njena ćerka ne želi da joj bude najbolji prijatelj, ili da ima pižame sa njenim likom. A Sarandonova se pojavljuje sa karminom i u kožnoj odeći kao da nikada nije prestala da žari i pali kao onda u „The Banger Sisters“.

Kunisova i Bellova jedva da rade nešto više od pukog reagovanja; njihove uloge pravih žena ponovo je oduvala Hahnova, čiji neumoran nastup predstavlja ono što je činilo prvi film. Njen lik Carlae je hodajuća lopta ida sklupčana u malom poniju – hronično nefiltrirana, seksualno neostvarena radnica u salonu za depilaciju koja sasvim neočekivano upoznaje svog partnera u Tyju Swindleu (Justin Hartley iz „This Is Us“), slatkog vatrogasca – stripera, koji izgleda kao stalak sa trbušnjacima. (Originalni zlikovac Christina Applegate se samo nakratko pojavljuje, dok se Wanda Sykes ponovo javlja kao terapeut koji strogo govori kao da je pod serumima istine začinjenim prostaklucima; a Jay Hernandez i Peter Gallagher dekorativno igraju sporedne muške uloge).

Povratak pisca – režisera Jona Lucasa i Scotta Moora ovom filmu ne znači ponovno izmišljanje komedije ni na koji način; oni uglavnom samo dodaju poneki slatkiš i nove hromozome u osnovni DNK ove „Hangover“ franšize. Ipak, pronašli su pametnu formulu, a žene imaju dovoljno materijala da razvuku svoje ludovanje do proleća.

Žanr:avantura, komedija
Godina:2017
Reziser:Jon Lucas, Scott Moore
Scenario:Jon Lucas, Scott Moore
Uloge:Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn
Uzrast:R
Studio:Huayi Brothers Media, STX Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....