•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

8mm (1999)

Osam milimetara (engl. 8mm) je američki triler film režisera Džoela Šumakera iz 1999.. U glavnim ulogama su Nikolas Kejdž, Hoakin Finiks, Džejms Gandolfini i Peter Stormare. To je dramatična priča o čoveku koji je opsednut istragom šest godina starog zločina, koja će ga na kraju dovesti do istine o njemu samom.

Tom Vels (Nikolas Kejdž) je privatni detektiv koji obično radi za ljude iz visokog društva kao što su socijalisti i političari. On živi neuzbudljivim ali uglavnom srećnim životom sa suprugom Ejmi (Ketrin Kiner) i kćerkom Sindi i njegov obično bezopasan posao zahteva da prati preljubnike.

Jednog dana Toma kontaktira Danijel Longdejl (Entoni Hild), advokat bogate udovice Kriščen čiji muž je nedavno umro. Dok su pregledali sef njenog muža, ona i Longdejl su pronašli jedan film snimljen na traci od osam milimetara koji prikazuje nešto što izgleda kao brutalno ubistvo tinejdžerke od strane ogromnog čoveka sa maskom na licu. Tom veruje da je film, iako strašan, lažan, ali gospođa Kriščen želi da on to potvrdi sa sigurnošću.

Pošto je pregledao dosijea nestalih osoba, Tom otkriva da se devojka zove Meri En Mefjuz (Džejmi Pauel). On posećuje dom njene umno poremećene majke Dženet (Ejmi Morton) i pošto je pretražio kuću pronalazi skriveni dnevnik Meri En, u kojem ona objašnjava da je pobegla u Holivud da postane filmska zvezda.

Pre nego što polazi, on pita ospođu Metjuz šta bi izabrala: ako bi mogla da nastavi da misli da Meri En živi srećnim životom, ali da ne zna za sigurno ili ako bi morala da zna istinu iako bi to bila najgora moguća stvar. Gospođa Metjuz odgovara da bi morala da zna istinu.

Naoružan ovim informacijama, Tom leti u Holivud, gde uz pomoć lokalca Maksa Kalifornije (Hoakin Finiks) ulazi u ilegalni svet pornografije, pokušavajući da otkrije ko je snimio film...

Džoel Šumaker i Nikolas Kejdž će vam ispričati ovu tešku filmsku priču koja svakako nije za one koji ne vole teške filmove jer ih u filmu 8mm svakako ima a film nikako ne bi trebalo da gleda mlađa populacija jer ima itekako uznemirujućih scena.

Žanr:krimi, misterija, triler
Godina:1999
Reziser:Joel Schumacher
Scenario:Andrew Kevin Walker
Uloge:Nicolas Cage, Joaquin Phoenix, James Gandolfini
Uzrast:R
Award:2 osvojene
Studio: Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:123 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...