•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

8. Međunarodni arhitektonski filmski festival u Beču

Međunarodni arhitektonski filmski festival na otvorenom „Architektur.Film.Sommer“ biće održan osmi put u Arhitektonskom centru u Beču. Ove godine festival će biti posvećen temi „Izgrađena pravda“. Nagrađeni i novootkriveni filmovi predstaviće razvoj urbanih i ruralnih sredina.

Uzimajući u obzir porast nejednakosti u korišćenju resursa „izgrađena pravda“ u arhitekturi i urbanizmu tek treba da se dokaže. Ko planira, gradi i finansira, za koga i u koju svrhu? U kojoj meri se pravda ispoljava u socijalnom, ekološkom i prostornom smislu i koja infrastruktura je potrebna za to? Da li je pritom svim korisnicima dodeljeno dovoljno (javnog) prostora?

U toku četiri večeri biće prikazani filmovi o projektima za budućnost kao i kritičke perspektive istorijske i savremene arhitekture. Iz mnogobrojnih međunarodnih prijava izabrani su dokumentarni i kratki filmovi koji će biti predstavljeni u programu festivala. Kao i prethodnih godina publika i režiseri će imati priliku za razmenu utisaka.

Filmovi pod vedrim nebom biće prikazani 5., 12., 19. i 26. avgusta 2020. godine. Ulaz je slobodan za sve posetioce. Za razliku od ranijih festivala, a na osnovu mera zaštite u borbi protiv CoVid-19 neophodna je prijava, a mesta će biti numerisana.

Fotografije:

Foto 1: © Pablo Leiva

Foto 2: © Nic Walker / Film „There Goes Our Neighbourhood”

Foto 3: © Adam Wiseman / Film „Ciudad Grande“

Foto 4: © Ron Milewski 1971, courtesy CCA - Phylis Lambert Fonds / Film „City Dreamers“

Podeli:



Preporucujemo