•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

3 dana do Halloween-a: The Reef

Čudo da se ovaj film nije dopao mnogima. Dvoje su mi rekli da im se nije dopao zato što nema krvi. Jedna devojka se požalila na činjenicu da se ništa u filmu ne vidi. Meni je sasvim odgovaralo i jedno i drugo. Nas troje je gledalo film i znam da su nam prsti na nogama poigravali u scenama u kojima bi i trebalo da poigravaju. Film ima dinamiku, glumci su više nego podnošljivi, osim jedne glumice za koju smo navijali da bude pojedena od samog starta, ali ostali si odradili dobar posao. Kamera se neprijatno poigravala sa gledaocem, a i sa likovima. Obzirom da je teško isterati klimaks filma na otvorenom moru „The Reef“ je većim delom uspeo i u tome.

Snimljen je prema istinitom događaju iz 1983-e godine. Australijska vlada ne voli ovakve filmove koji štete turizmu, zato je ekipa bila prepuštane sama sebi i nisu dobili potrebnu podršku tokom snimanja, zbog čega film nije doživeo ni dostojne premijere već otišao pravac DVD, što je nepošteno, zaključiće većina koja je odgledala film, ako se uzme u obzir šta sve doživi premijeru.

Većina ga poredi sa „Opet Water.“ Ja ne vidim nikakvu sličnost između ta dva filma. Čini mi se da gotovo niko nije primetio suštinu poruke reditelja „Open Water.“ Stavio je dva lika u sve moguće scenarije napada ajkule: kravava rana, mokraća, munje, kiša, ronilacka oprema sa asocijacijom na izgled foke, noć, za one koji iole poznaju navike ajkula znaće da su to ključni momenti napada i ishrane jedne, a opet, reditelj je želeo da pokaže da one ne napadaju ljude tek tako, čak ni u tim za ajkule ključnim uslovima. Setite se, ni jedan lik nije nastradao od ajkule. Glumac jeste bio pojeden, ali tek nakon što je preminuo, nisu mu one oduzele život. Devojka je izvršila samoubistvo. Poruka reditelja, ajkule ne napadaju ljude kao što se misli, više je nego, meni, bila jasna. Zato ajkula u „The Reef“ ne razmišlja poput njenih sestara iz pomenutog filma. Ova ne čeka nikakve uslove. Ona ždere. A što se tiče priželjkivanih udova i krvi po površini vode, u ovakvom filmu nisu ni najmanje potrebni. A gledaoci koji ih priželjkuju treba da popričaju sa sobom i vide šta to nije u redu sa njima.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila