•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

20000 Leagues Under the Sea (1954)

Najbolja ekranizacija ove avanturističke knjige Žil Verna, pisca koji je predvideo smer tehnološkog razvoja u svojim delima.

Godine 1868. svetskim morima su zavladali strah i panika zbog učestalih potapanja brodova i brojnih ljudskih žrtava.

Razlog je navodno, ogromno morsko čudovište neviđene snage i okrutnosti. Preživeli su mornari opisivali strašne događaje pothranjujući bojazan da više niti jedan brod nije siguran od tajanstvene pošasti. Vlasti SAD-a stoga odluče da pozovu najcenjenijeg svetskog stručnjaka za pitanja mora, francuskog profesora Pierrea Aronnaxa iz Pariškog nacionalnog muzeja. Ukrcavši se na američki ratni brod kako bi sledećih nekoliko meseci tragao za opasnim čudovištem, profesoru Aronnaxu od velike će pomoći biti njegov sluga Conceille i stručnjak za harpune, mornar Ned Land.

Nakon višenedeljne plovidbe, posada broda nailazi na plovilo koje upravo doživljava havariju istovetnu pričama preživelih pomoraca. Ne stigavši ni da pomognu utopljenicima, o brod profesora Arronaxa udari ista sila i posada se nađe u moru. Conceille, Ned i profesor izbegnu utapanje i doplivaju do zagonetnog objekta koji ih je i potopio, i zaprepašćeni shvate kako nije reč ni o kakvom morskom čudovištu, već o neverovatno modernom podvodnom plovilu zvanom Nautilus. Ubrzo, njegova ih posada primeti i privede kapetanu Nemu, genijalnom naučniku otuđenom od ostatka sveta. I dok zadivljeni profesor Arronax nastoji zadobiti Nemovo poverenje i otkriti njegove motive, Ned planira beg...

Ostatak priče verovatno znate, a možda i ne znate... a pogledajte film (ili još bolje pročitajte knjigu) da bi ste saznali šta se sve desilo u podvodnim dubinama.

CB
Žanr:avantura, porodični, fantazija
Godina:1954
Reziser:Richard Fleischer
Scenario:Earl Felton
Uloge:Kirk Douglas, James Mason, Paul Lukas
Award:2 Oscara i dve nominacije
Studio:Walt Disney Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:127 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila