•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

12 (2007)

Sudska drama "12" moderna je ruska adaptacija poznatog američkog filma "Dvanaest gnevnih ljudi", prvenca slavnog reditelja Sidneyja Lumeta. Preseljen u kontekst savremene Rusije, ne zaobilazeći njenu gorku stvarnost, poznati ruski reditelj Nikita Mihalkov stvorio je dopadljivo delo sumorne atmosfere, namerno pozorišno postavljenih pozorišnih prizora i priče velike napetosti usred neizvesnosti hoće li glavni lik biti spašen ili ne.

Dvanaest porotnika dokazuje, odnosno pobija krivicu čečenskog mladića, osumnjičenog za ubistvo njegovog očuha Rusa, vojnog oficira. Naime, nakon što je u čečenskom ratu izgubio roditelje, mladić je živeo kod očuha u Moskvi. Iako neimenovani, porotnici su vrlo raznoliki tipovi, od vozača taksija vrlo rasističkih stavova, sumnjičavog doktora, televizijskog producenta, Jevrejina koji je preživeo holokaust, talentovanog muzičara, upravnika groblja, do ostalih zanimljivih ljudi, različito nastrojenih prema osumnjičenom. Iako je sve očiglednije da je nevin, neki će porotnici da pokušaju da dokazu ne samo njegovu krivicu, nego i moguću umešanost u špijunske poslove...

Vrlo solidno prihvaćen od kritike, film je osvojio Zlatnog lava na festivalu u Veneciji, a bio je nominovan i za Oscara za najbolji film na stranom jeziku.

Žanr:krimi, drama, triler
Godina:2007
Reziser:Nikita Mikhalkov
Scenario:Nikita Mikhalkov, Aleksandr Novototskiy-Vlasov
Uloge:Sergey Makovetskiy, Sergey Garmash, Apti Magamaev
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za Oscara, 5 nagrada i 4 nominacija
Studio:Federal Agency for Culture and Cinematography, Studio Trite, Three T Productions
Zemlja:Rusija
Jezik:ruski
Trajanje:159 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...