•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

10.09.2012.

Zahvaljujući bioskopu "Vilin grad" iz Niša imali smo prilike da prisustvujemo bioskopskoj projekciji filma "Vrata" i prenećemo Vam naše utiske.

Vrata” je drama koja na prvi pogled deluje kao komplikovana i misteriozna, ali i napeta. Priča o dvema različitim ženama koje postaju bliske. Mlada, uspešna žena i spisateljica, Magda, doseljava se sa svojim suprugom u stan za čiju urednost nema vremena. S’ toga odlučuje da zaposli stariju ženu po imenu Emerens. Naizgled odbojna, ohola i hladna, starica je veoma postovana od stane svojih suseda, iako niko od njih nikada nije kročio u njen dom. Međutim, Magda shvata da ona nije obična pomoćnica. Splet okolnosti staviće je na razmišljanje koji je razlog takvog ponašalja, da li je upitanju neka tragična prošlost? Iznenadni tumor na plućima Magdinog supruga zbližiće ove dve izvanredne žene. Emerens će otvoriti svoje srce i ispričati svoju užasnu prošlost. Sada će sve imati smisla... One postaju izuzetno bliske, da usled jedne strašne oluje Emernec poziva Magdu u svoj dom, dom u koji niko pre nje nikada nije kročio, dom tajni. Međutim, Magda biva upozorena da će biti prokleta, ukoliko nekome ispriča tajne koje će saznati. Provode prelepo veče družeći se s’ mnoštvom mačaka i predivnim psom Vajlom. Stvari postaju komplikovane. Tokom dužeg neprestanog čišćenja snega, Emerens postaje bolesna, ne prihvatajući ničiju pomoć i naravno ne dozvoljavajući ikome da uđe u njen dom. Zabrinuti za Emerens, susedi odlučuju da razvale vrata njenog doma ne bi li je izvukli odatle. Vrata doma iza kojih se nalazi mnočtvo tajni, čije bi otkriće štetilo Emerens. Ona ce Magdu smatrati izdajicom, neznajući da je Magda bila sprečena zbog prisustvovanja dodeli nagrade za roman, čija posveta pripada upravo njoj. S’ druge strane Magda će osećati grižu savesti, jer nije bila uz nju u tom ponižavajucem trenutku. Njihovo prijateljstvo vodi ka tragičnom završetku.

Drama, koja je po mom mišljenju pomalo napeta, ali i poučna. Samoća je sastavni deo života svakoga od nas, ali smo mi ti koji biramo hoćemo li joj dozvoliti da stanuje s’ nama ili ćemo joj jednostavno okrenuti leđa. Nažalost, neki se spletom okolnosti druže s’ njom, ali im se to pre ili kasnije obije o glavu. Završiće svoj život na neki tragičan način, bez svojih najmilijih koji će ostati da tuguju za njima. Zato pokusajte s’ oprezom da prihvatite osobe koje upoznajete, nemojte biti toliko sumnjivi. Život je jednostavno takav, a mi smo tu koji su izabrani, izabrani i određeni hoćemo li biti sluge samoće ili gospodari sreće. Ipak, o tome ne odlučujemo mi. Život je dar koji ćemo živeti na ovaj ili onaj način.

Autor: Marija Petrović
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....