•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

10 (1979)

Iako se tokom karijere oprobao u različitim žanrovima, uključujući i drame i trilere, američki reditelj Blake Edwards najpoznatiji je kao autor komedija u kojima je, osim parodiranjem kriminalističkog žanra, publiku neretko nasmevao fizičkim gegovima, ali i različitim seksualnim aluzijama. Jedan od njegovih velikih hitova, komedija 10 iz 1979. godine, komični potencijal i vizualnu atraktivnost postiže zahvaljujuci fizičkom humoru i seksualnim motivima. Film je bio nominovan za dva Oscara i pet Zlatnih globusa, uključujući i onaj za najbolji film - komediju.

Slavni kompozitor George Webber (D. Moore) ima sve što bi prosečan muškarac mogao da poželi: lagodan život, raskošnu vilu, luksuzan automobil i vezu sa atraktivnom vršnjakinjom Sam (J. Andrews). Ali, baš kao i većina muškaraca u njegovim godinama, ima i problem - u vidu sredovečne krize. Nakon što se jednoga dana na prvi pogled zaljubi u prekrasnu mladu plavušu (Bo Derek) i to upravo na dan njegovog venčanja, George zapadne u još veću krizu ali, spletom okolnosti, izazove veliku svađu sa Sam. Nakon što ona odbije ponovno da sa njim razgovara, George se uputi u Meksiko, jer tamo, kako je saznao, svoj medeni mesec provodi Jenny, plava lepotica u koju se preneki dan zaljubio.

Ako već niste, obavezno pogledajte 'Desetku' jer je to filmski klasik koji i nakon toliko godina privlači pažnju.

Žanr:komedija, romansa
Godina:1979
Reziser:Blake Edwards
Scenario:Blake Edwards
Uloge:Dudley Moore, Bo Derek, Julie Andrews
Uzrast:R
Award:Nominovan za 2 Oscara, 9 nominacija
Studio:Geoffrey Productions, Orion Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....