•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

.45 (2006)

Prilično žestoka krimi-drama zanimljiv je, atraktivan i razmerno intrigantan rediteljski prvenac montažera (serija Štit), producenta (Drunks, serija The Unusuals) i scenarista Garyja Lennona (Flatbush, serije Štit, The Black Donnellys). Reč je o energičnom i sugestivno režiranom ostvarenju koje se vešto poigrava žanrovskim stereotipima, efektno oslikava milje njujorškog kriminalnog polusveta i u atraktivnu celinu zgodno umeće varijacije elemenata film-noira.

Mlada Njujorčanka Kat (M. Jovovich) atraktivna je devojka poznata gotovo svim posetiocima barova u mutnim četvrtima. Kat je meta udvaranja mnogim dečacima, među kojima je i pomalo nesigurni sitni prestupnik Reilly (S. Dorff). Međutim, niko pa ni njegova dobra prijateljica Vic (S. Strange) ne zna da Kat u poslednje vreme ima sve više problema u vezi s grubim Velikim Alom (A. Macfadyen). Dok Al, zbog tuče, neko vreme boravi u pritvoru, Kat upozna socijalnu radnicu Liz Tribble (A. Tyler) koja je takođe bila u braku s nasilnikom zbog koga je izgubila dete. Kad se nakon Alova izlaska na slobodu nastave njegova iživljavanja na Kat, Vic predloži prijateljici da zajednički organizuju Alovo ubistvo. Odbivši da ucestvuje u zločinu, Kat će upusti u romantičnu vezu s Liz, ali jedne večeri neko ubije zloglasnog lokalnog kriminalca Clancyja O´Harea (T. Munch), a za njegovo ubistvo osumnjičen je i uhapsen upravo Al...

Zanimljivo filmsko ostvarenje koje nećete naći na vrhu lista uloga glavnih glumaca koji igraju u njemu, ali film može da posluži za trenutke kada imate malo više vremena a hoćete da pogledate neki film koji nije klasičan blockbuster.

Žanr:krimi, drama, triler
Godina:2006
Reziser:Gary Lennon
Scenario:Gary Lennon
Uloge:Milla Jovovich, Angus Macfadyen, Stephen Dorff
Uzrast:R
Studio:Media Talent Group, Möbius Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu