•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Master (2012)

U sjajnom prikazu izgubljenosti Amerikanaca nakon Drugog svetskog rata i potrage za novim smislom nakon viđenih strahota, film „Master“ Pola Tomasa Andersona vodi nas na putovanje s mornaričkim veteranom po imenu Fredi (Hoakin Feniks), povratnikom iz rata. Fredi je nemiran i nesiguran u budućnost koja je pred njim i doživljeva više nervnih slomova koji su povezani sa posttraumatskim ratnim sindromom. Upravo zbog takvog stanja, privlači ga grupa „Cilj“, koja upražnjava posebne vežbe za pročišćavanje emocija, kao i harizmatični vođa grupe, Lankaster Dod (Filip Sejmur Hofman), sa kojim Fredi razvija poseban odnos.

Pred Drugi svetski rat situacija u Americi je nemirna. Bilo je to vreme dotad neviđenog rasta nade, ali i nesigurnosti i sveprisutne teskobe. Iz tog kontrasta rodila se kultura večne potrage i nastojanja koja živi i u 21. veku. Mladići su se vraćali kući iz nepojmljive tame rata u blistav novi svet obeležen rastućom potrošnjom i novim optimizmom. Međutim, mnogi su tražili više, nešto veće, ideju za koju će se uhvatiti da bi odagnali teskobu i zbunjenost i suprotstavili se divljaštvu modernog sveta.

„Master“ je duboka ljudska priča iz 1950. godine, iz vremena velikih spiritualnih težnji kad se društvo našlo na prekretnici. Fredi (Hoakin Feniks) je nestabilni bivši mornarički oficir koji ne može da se privikne na svakodnevicu i kreće na nepredvidljivo putovanje otkrićem novog duhovnog pokreta. Isprva autsajder, Fredi će postati izgledni naslednik harizmatičnog vođe (Filip Sejmor Hofman) Lankastera Doda. Ali, iako Cilj testira granice ljudskih osećanja, prijateljstvo koje će razviti Fredi i Dod izrašće u oštru i intimnu borbu snage volje dva muškarca. Ovo je prvi film u nekoliko decenija sniman u formatu od 65 mm, a gledaocima nudi vizuelno atraktivan i emocionalno provokativan portret troje ljudi koji prate viziju boljeg života.

Žanr:drama
Godina:2012
Reziser:Paul Thomas Anderson
Producent:Megan Ellison, Daniel Lupi, JoAnne Sellar
Scenario:Paul Thomas Anderson
Uloge:Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams
Uzrast:R
Award:Nominovan za 3 Oscara, 60 nagrada i 67 nominacija
Box office:16.3M USD
Studio:Weinstein Company, The
Zemlja:United States
Website:www.themasterfilm.com
Jezik:Engleski
Trajanje:144 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...