•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rooney Mara

Patricia Rooney Mara (17. april 1985. rođena u Bedfordu, New York, USA) glumi od pre nekoliko godina, kad se upisala na Njujorški univerzitet. Isprva je imala male uloge u nezavisnim filmovima, da bi se zatim preselila u Los Anđeles i potpuno se posvetila glumi.

Prošle godine je glumila u adaptaciji knjige The Girl with the Dragon Tattoo (Stig Larson) koju je režirao Dejvid Finčer (glume Danijel Krejg i Robin Rajt) i bila je nominovana za Zlatni globus i Oskara.

Snimila je i niz nezavisnih filmova među kojima su The Untitled Spike Jonze Project (glume Olivija Vajld, Ejmi Adams i Hoakin Feniks) i Ain’t Them Bodies Saints (scenario i režija Dejvid Lauri, glume Kejsi Aflek i Ben Foster), a glumila je i u Untitled Terrence Malick (glume Rajan Gosling, Majkl Fasbender i Natali Portman), Tanner Hall (režija Frančeska Gregorini i Tatjana fon Ferstenberg), The Social Network (Dejvid Finčer, scenario Aron Sorkin, glume Džesi Ajzenberg i Endru Garfild), A Nightmare on Elm Street (glume Džeki Erl Hejli i Tomas Deker) i Youth in Revolt (glumi Majkl Sera).

Gostovala je u serijama “ER”, “The Cleaner”, “Women’s Murder Club” i “Law & Order: SVU.” Mara je osnovala neprofitnu organizaciju Uweze koja brine za siročad u afričkoj Kiberi (Kenija).

Filmografija:
???? The Girl Who Played with Fire (announced)
2013 Untitled Terrence Malick Project (post-production)
2013 Her (completed)
2013/I Side Effects
2013 Ain't Them Bodies Saints
2011 The Girl with the Dragon Tattoo
2010 The Social Network
2010 A Nightmare on Elm Street
2009 Tanner Hall
2009 Youth in Revolt
2009 Friends (With Benefits)
2009 ER (TV series)
2009 The Winning Season
2009 Dare
2008 The Cleaner (TV series)
2008 Dream Boy
2007 Women's Murder Club (TV series)
2006 Law & Order: Special Victims Unit (TV series)
2005 Urban Legends: Bloody Mary (video)

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu