•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Jude Law-om?

Jude Law je jedan od najboljih britanskih glumaca.

Bio je nominovan za Oskara za uloge u Cold Mountain (reditelj Entoni Mingela) i The Talented Mr. Ripley; za potonji je takođe bio nominovan za nagradu BAFTA-e u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Bio je nominovan i za nagradu Zlatni globus za ulogu u filmu Stivena Spilberga AI Artificial Intelligence.

Džud Lou je prvi put privukao pažnju kritičara ulogom u filmu Brajana Giberta Wilde, za koju je osvojio nagradu Evening Standard British Film Award. Zatim je glumio u filmu Klinta Istvuda Midnight in the Garden of Good and Evil, u filmu Dejvida Kronenberga eXistenZ, u filmu Sema Mendesa Road to Perdition (glume Tom Henks i Pol Njuman), zatim u Mingelinom Breaking and Entering, u filmu Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events i to kao pripovedač, u filmovima Alfie; The Holiday s Cameron Diaz; Breaking and Entering; My Blueberry Nights; The Imaginarium of Doctor Parnassus; Hugo; kao i Sherlock Holmes i Sherlock Holmes: A Game of Shadows.

Džud Lou je delio nominacije za nagradu Screen Actors Guild-a s ekipom filma reditelja Martina Skorsezea The Aviator, kao i nagradu National Board of Review-a sa ekipom filma Closer (reditelj Majk Nikols).

2012. godine je imao glavnu ulogu u 360 (Fernando Mireles, glume Rejčel Vajs i Entoni Hopkins), Anna Karenina (Džo Rajt, glumi Kira Najtli) i Contagion (Stiven Soderberg, glume Met Dejmon, Gvinet Paltrou i Kejt Vinslet).

Prvu pozorišnu ulogu je odigrao u uzrastu od 12 godina. 1994. je dobio glavnu ulogu u predstavi Les Parents Terribles, koja je kasnije za izvođenje na Brodveju promenila naziv u Indiscretions , pa je za nju bio nominovan za nagradu Toni. Nadalje je glumio u predstavama Tis Pity She’s a Whore i Dr. Faustus. 2009. je glumio u predstavi Hamlet na Vest Endu, a posle toga na Brodveju, za šta je bio drugi put nominovan za nagradu Toni. 2011. je imao glavnu ulogu u predstavi Anna Christie, uz Rut Vilson (koja takođe glumi u filmu Ana Karenjina). 2013. se vraća na Vest End s glavnom ulogom u predstavi Henry V.

2007. godine Francuska Akademija mu je dodelila César d’Honneur za doprinos filmskoj umetnosti, a vlada Francuske ga je imenovala Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres za umetničko dostignuće.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...