•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Cat Ballou (1965)

Vestern-komedija "Cat Ballou"' bila je veliki hit u bioskopima sredinom 1960-ih. Posve zasluženo jer je reč je o uzbudljivom, duhovitom i nadahnuto režiranom filmu izvrsne muzike i sjajnih glumačkih ostvarenja.

Gledajući vešala i očekujući svoje smaknuće, odmetnica Catherine "Cat" Ballou (J. Fonda) priseća se razloga koji su je doveli u zatvor. Nakon školovanja za učiteljicu, mlada i prelepa Catherine se vozom vraća u rodno mesto Wolf City, u posetu ocu Frankieju (J. Marley). Lakoverna Catherine u vozu upozna šarmantnog prevaranta Claya Boonea (M. Callan), kojem rođak Jed (D. Hickman), maskiran u sveštenika, pomogne da pobegne šerifu. Catherine otkriva kako korumpirani gradski moćnici žele prisvojiti očev ranč.
Clay Boone, Jed i mladi Indijanac Jackson (T. Nardini) spremni su pomoći Catherine i njenom ocu, ali nisu dorasli opasnom revolverašu Timu Strownu (L. Marvin), kojeg su moćnici angažovali. Uvidevši da se Strownu može suprotstaviti jedino profesionalac, Catherine u pomoć zove legendarnog revolveraša Kida Shellena (takođe L. Marvin). Kid ubrzo dolazi na ranč, ali od njega nema nikakve koristi, jer se pretvorio u teškog pijanca...

Režiju potpisuje Elliot Silverstein, autor još jednog poznatog vesterna "Čovek zvan konj". Dvostruka uloga dobrog i lošeg revolveraša legendarnom L. Marvinu (Čovek koji je ubio Libertyja Valancea, Donovanov greben, Dvanaest žigosanih) donela je prvoga i jedinog Oscara, i Zlatni globus i nagradu na Berlinskom filmskom festivalu.

Film je nominovan za Oscara u još 4 kategorije. 2008. godine, u izboru najboljih filmova Američkog filmskog instituta (AFI), "Cat Ballou" je zauzeo deseto mesto na listi najboljih vesterna. Vredi istaknuti i to da Nat King Cole i Stubby Kaye pesmama najavljuju i komentarišu radnju. Legendarni Nat King Cole u doba snimanja filma bolovao je od raka pluća, od čijih je posledica i umro nekoliko meseci kasnije.

Žanr:komedija, muzički, vestern
Godina:1965
Reziser:Elliot Silverstein
Scenario:Walter Newman, Frank Pierson
Uloge:Jane Fonda, Lee Marvin, Michael Callan
Award:1 Oscar, 11 nagrada i 12 nominacija
Studio:Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila