•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DiKaprio otvorio festival u Kanu

Glumac Leonardo DiKaprio otvorio je 66. Međunarodni filmski festival u Kanu.

Ceremoniju otvaranja vodila je francuska glumica Odri Tatu, koja je rekla da je film nemoguće napustiti, a predsednik ovogodišnjeg festivala Stiven Spilberg je naveo da je "odrastao" sa Kanskim festivalom.

"Ovo je 66. festival u Kanu, a ja imam 66 godina", rekao je Spilberg. Festival će biti otvoren filmskom adaptacijom romana Skota Ficdžeralda "Veliki Getsbi", u režiji Baza Lurmana sa Leonardom DiKaprijem u glavnoj ulozi.

Članovi žirija su glumci Kristof Valc i Nikol Kidman, Danijel Otej i Vidija Balan, i reditelji Naomi Kavase, Ang Li, Kristijan Munđiju i Lin Remzi.

U Kanu će između ostalog biti prikazan iranski film "Le paše" Asgara Farhadija. Film je snimljen u francuskoj produkciji, a mesto snimanja je bila Francuska.

Film "The Immigrant" Amerikanca Džejmsa Greja, sa Marion Kotijar i Hoakinom Finiksom, snimljen je u Engleskoj, ali ga je takođe većim delom finansirala Francuska.

U zvaničnoj selekciji su i američki filmovi "Inside Llewyn Davis" braće Koen, "Nebraska" Aleksandera Pejna i "Behind the Candelabra" Stivena Soderberga.

Publika u Kanu će u moći da vidi i film kineskog reditelja Đija Džangkea, A Touch of Sin, koji je takođe u zvaničnij konkurenciji. Biće prikazana i dva japanska filma - "Like Father, Like Son" reditelja Kore-Eda Hirokazua i "Shield od Straw" reditelja Takaši Mikea.

U konkurenciji za Zlatnu palmu je ukupno 19 filmova. Italijan Paolo Sorentino se takmiči sa filmom "La Grande Bellezza", a Nikolas Vinding Refn sa "Only Gods Forgive".

Pred Ozonovog filma "Jeune et jolie", takmičiće se još pet francuskih filmova, među kojima je ostvarenje Abdelatifa Kešiša "La vie d'Adele".

Indija je ove godine pozvana kao gost na obilježavanju 100 godina indijske filmske industrije Bolivud. Festival će trajati do 26. maja.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...