•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Host (2013)

Šta ako sve šta volite izgubite u tren oka? Film Domaćin je sledeća ljubavna priča autorke Sage «Sumrak», Stefani Mejer. Kada nevidljivi neprijatelj zapreti čovečanstvu da će preuzeti tela ljudi i izbrisati njihova sećanja, Melani Strajder (Saoirse Ronan) će uraditi sve ne bi li zaštitila one do kojih joj je najviše stalo - a to su Džared (Max Irons), Ian (Jake Abel), brat Džejmi (Chandler Canterbury) i stric Džeb (William Hurt), dokazujući da ljubav može da pobedi sve nedaće novog sveta.

U ne-baš-dalekoj budućnosti ljudsko biće i vanzemaljac-okupator se u zamci istog tela bore za život, za one koje svaki od njih voli i za sudbinu planete – to je priča filma Domaćin, romantične naučno-fantastične avanture snimljene prema uspešnom romanu autorke sage «Sumrak», Stefani Mejer.

Souls (Duše) su kolonizovale Zemlju - to su vanzemaljci koji iseljavaju ljude iz sopstvenih tela i pretvaraju ih u domaćine za međuplanetarna putovanja. Planetu su pretvorile u čist, siguran i miran svet - ali uz nezamislivu cenu - većina čovečanstva je izbrisana. Nekolicina, među kojima je i mlada žena Melani Strajder (Saoirse Ronan), koja je uspela da se sakrije, neprekidno se bori protiv zarobljavanja i uništenja.

Siker (tragačica) (Diane Kruger), čiji je posao da osigura ljudska tela kao domaćine novopridošlicama, zarobi Melani, koja rizikuje sopstveni život i čudom uspe da preživi, a Soul (Duša) po imenom Vanderer (Lutalica) se useljava u njeno telo. Ali, kad Tragačica) pokuša da navede Lutalicu) da iz njenog sećanja iščupa informacije o ostalim ljudskim skloništima, njena savest se suprotstavi.
Melani, odbijajući sopstveno, uverava Lutalicu da se vrate njenoj porodici - to su njen dečko Džared (Max Irons), 11-godišnji brat Džejmi (Chandler Canterbury), stric Džeb (William Hurt) i strina Megi (Frances Fisher).

U pustinjskom skloništu pod zemljom upoznaju se Lutalica) (sad poznata pod imenom Vanda) upoznaje Iana (Jake Abel), čoveka koga joj je sudbina namenila da zavoli. Tako se stvara nepodnošljiv unutrašnji sukob između Vande i Melani. Vanda izdaje svoj narod da bi Melani pomogla da spasi svoj, dok Tragačica) bez predaha traga za njima iz šokantnih, samo njoj poznatih razloga.

U filmu glume za Oskara nominovana Saoar Ronan (Hanna, The Lovely Bones, Atonement), Maks Ajrons (Red Riding Hood, Dorian Gray), Dajen Kruger (Inglourious Basterds, National Treasure: Book of Secrets), Džejk Abel (Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief, I Am Number Four, The Lovely Bones), Čendler Kanterbri (The Curious Case of Benjamin Button), Frencis Fišer (Titanic, Unforgiven) i dobitnik Oskara Viliam Hurt (Kiss of the Spiderwoman, A History of Violence).

Film Domaćin režirao je Endrju Nikol (In Time, Gattaca) prema scenariju koga je prilagodio na osnovu romana čija je autorka Stefani Mejer. Producenti su Nik Vesler (Magic Mike, Requiem for a Dream), Stiv Švarz i Pola Me Švarz (The Tree of Life, The Road) i Stefani Mejer. Direktor fotografije je Roberto Šefer, A.S.C., A.I.C. (Quantum of Solace, The Paperboy), montažer je Tomas J. Nordberg (Beastly, I Love You Philip Morris), scenograf Endi Nikolson (Frankenweenie, Captain America: The First Avenger), muziku je komponovao Antonio Pinto (Collateral, Quantum of Solace), a kostimografiju potpisuje Erin Benač (Drive, Blue Valentine).

Žanr:akcija, avantura, romansa
Godina:2013
Reziser:Andrew Niccol
Scenario:Stephenie Meyer
Uloge:Saoirse Ronan, Diane Kruger, Max Irons
Uzrast:PG-13
Award:1 osvojena
Studio: Chockstone Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...