•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Sissy Spacek?

Sissy Spacek (rođena kao Mary Elizabeth Spacek, Quitman, Teksas, SAD, 25. decembar 1949.) je američka glumica i pevačica.

Rođena je u mestu Quitman u Teksasu, SAD, u porodici moravsko-češkog porekla. Prvu ulogu na filmu ostvaruje 1972. u trileru Prime Cut, zajedno s Gene Hackmanom i Lee Marvinom. Uskoro stiče međunarodnu slavu glumeći u nizu od kritike hvaljenih filmova uglednih reditelja kao što su Terrence Malick, Brian de Palma i Robert Altman. Jedna od njenih najznačajnih uloga bila je 1973. u Mallickovom filmu Pustara, gde glumi petnaestogišnju devojku Holly, čiji je subjektivni i romantični pogled na dešavanja često u neskladu sa stvarnošću. 1980-ih jedna je od vodećih hollywoodskih glumica, nagrađena 1980. Oscarom za ulogu country pevačice Lorette Lynn u filmu Rudareva kći, te s još tri nominacije za filmove Nestao, Zločini srca i Reka. Poznata je većinom po ulogama u dramama, ali i po uspešnim izletima u komedije. Kao pevačica nominovana je za Grammy za muziku iz filma Rudareva kći, a 1983. objavljuje vlastiti country album Hangin' Up My Heart.

U poslednjih nekoliko godina je uglavnom igrala u televizijskim filmovima ali i u nekim značajnijim hitovima poput The Help i Deadfall.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...