•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pacific Heights (1990)

Psihološka triler drama poznatog Johna Schlesingera (Billy Liar, Darling, Daleko od razuzdane gomile, Sunday Bloody Sunday, Maratonac, Honky Tonk Freeway, Pitanje verodostojnosti, Oko za oko), 1970. godine nagrađen Oscarom za remek-delo "Ponoćni kauboj", još je jedno ostvarenje koje, poput hitova "Kobna privlačnost" i "Dan ludila s kraja" 80-ih i početka 90-ih godina, žanrovske odrednice trilera i umetanje elemenata horora koristi za intrigantno diskurs strahova pripadnika američke gornje srednje klase.

Odlučivši da uloži svu svoju ušteđevinu u kuću u četvrti Pacific Heights u San Franciscu, mladi par, Patty Palmer (M. Griffith) i Drake Goodman (M. Modine), ne sluti kakve ih nevolje očekuju. Pažljivo i s ljubavlju renoviraju dotrajalu stambenu zgradu, i instruktorka jahanja Patty i vlasnik male krojačke radnje Drake zaključe da bi bilo pametno iznajmiti dva prizemna stana i daju oglas. Sredovečni bračni par Toshio (Mako) i Mira Watanabe (N. McCarthy) iznajme veći stan u prizemlju. Ubrzo na vrata pozvoni elegantni i slatkorečivi Carter Hayes (M. Keaton), koji je zainteresovan za manji stan, ali trenutno ima problema s podizanjem novca sa svog bankovnog računa, i ne može im ostaviti depozit.

Zadovoljni što bi mogli da dobiju čini se imućnog, ugodnog i simpatičnog podstanara, Patty i Drake pristanu na odlozeno plaćanje. Hayes se ubrzo useli i započne sa sitnim radovima u stanu, a mladi par odluči da zatraži plaćanje stanarine. Uskoro će na vrlo neugodan način shvatiti da Hayes uopste nema nameru da im plaća zakup, i da se zabarikadirao u stanu u kom uz pomoć svog prijatelja Grega (L. Bercovici) izvodi opsežne građevinske i stolarske radove, kojima izluđuje susede Watanabe. Američki zakoni štite stanare i pokušaju li Patty i Drake silom ući u stan, Hayesu bi lako moglo da pripadne vlasništvo nad njim...

John Schlesinger sugestivnom režijom efektno podiže tenzije i gradi zabrinutu atmosferu, pritom se služeći ironijom i crnim humorom, Schlesinger plastično oslikava uznemirujuću dramu mladog para. U glavnoj ulozi je M. Griffith (Čudesna devojka, Milagro, Olujni ponedeljak, Vatromet taština, Juče rođena, Ničija budala, Lolita, Superstar, Cecil B. DeMented), 1989. nominovana za Oscara za glavnu ulogu u filmu "Zaposlena devojka" Mikea Nicholsa, a njeni su partneri M. Modine (Udata za mafiju, Memphis Belle, Vetar, Kratki rezovi, A muzika i dalje svira, Plavuša) i M. Keaton (Noćna smena, Beetle Juice, Batman, Batman se vraća, Jackie Brown, Daleko od očiju). Filmsku fotografiju potpisuje Amir M. Mokri (Plavi čelik, Freejack, Klub sretnih žena, Ne reci ni reč, Gospodar rata), muziku oskarovac Hans Zimmer (Kišni čovek, Kralj lavova, Gladijator, Pearl Harbor, Hannibal), a u epizodnoj se ulozi pojavljuje Hitchcockova plavuša Tippi Hedren (Marnie, Ptice).


Žanr:misterija, triler
Godina:1990
Reziser:John Schlesinger
Scenario:Daniel Pyne
Uloge:Melanie Griffith, Matthew Modine, Michael Keaton
Uzrast:R
Studio: Morgan Creek Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...