•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Django Unchained" ublažen za kineske bioskope

Krvave scene kojima obiluje novi film reditelja Quentina Tarantina, "Django Unchained", morale su biti ublažene kako bi se film mogao prikazati u kineskim bioskopima.

Tarantino se složio sa "manjim izmenama", piše Southern Metropolis Daily.

"Promene uključuju izmenu boje krvi u tamniju kao i spuštanje visine prskanja krvi. Reditelj je promene video kao progresivne, a ne rezultat kompromisa. Ono što mi nazivamo krvoprolićem i nasiljem su samo sredstva koja služe u svrhu filma. Quentin zna kako da to prilagodi, a neophodno je da on to učini", izjavio je Zhang Miao, direktor kineskog ogranka Sony Picturesa i dodao kako promene neće uticati na sveukupni kvalitet filma.

Uprkos izmenama, film će se prikazivati u svom punom trajanju od 165 minuta, a radi se o prvom Tarantinovom filmu kome će biti dopušteno prikazivanje u Kini, gde državni cenzori često brišu seksualno eksplicitne scene, nasilje i sve ono što smatraju neprikladnim.

I drugi hollywoodski filmovi, poput "Skyfalla", "Cloud Atlas" i "Red Dawn", prošli su kroz određene promene kako bi umirili regulatore.

Kina je u martu postala drugo najveće filmsko tržište na svetu, sa zaradom na box officeu od 2,7 milijardi dolara u 2012. godini.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....