•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Branko Tomović kao Nikola Tesla u filmu The Mad Scientist

Posle nekoliko nedelje iščekivanja, stigla je vest da je reditelj Majk Enton (Michael Antoan) odlučio da u njegovom novom filmu „Ludi naučnik“ (The Mad Scientist), biografsko delo o Nikoli Tesli, glavnu ulogu poveri Srbinu Branko Tomović, javili su danas producenti.

„Nikola Tesla je odavno jedan od mojih najvećih idola. Za mene je velika čast da udahnem život ovom veličastvenom liku i ispričam njegovu neverovatnu priču. Scenario Majkla Entona je odlično pisana biografija koja je savršeno uhvatila Teslinu personu, njegovu strast za radom, neverovatan um, ekscentričnost, njegove ambicije, a film će dokazati, da on nije bio ludi naučnik, već jedan od najvećih umova i istraživača koji su ikada živeli”, izjavio je Branko Tomović.

Branka Tomovića je magazine „Movie Scope” proglasio osobom na koju treba posebno obratiti pažnju. Uskoro bi trebalo da se pojavi u „road“ filmu Džimija Kotija (Jimmz Cauty) „Believe the magic“ zajedno sa Debi Heri (Debbie Harry) i trileru „Entity“ Stiva Stouna. Branko je takođe glumio u filmovima kao što su „Bornov Ultimatum“, „Interview with a Hitman“, „The Wolf Man“, „Pope Joan“ i „Silent River“ (nedavno nominovan za Evropsku filmsku nagradu“.

„Znali smo da, ako bismo na pravi način „oživeli“ Nikolu Teslu na velikom ekranu, morali bi smo da nađemo sjajnog glumca koji bi mogao da se nosi sa ulogom kao i da razume kulturu tog čoveka. Sve se svelo na dva veoma talentovana glumca koji su pokazali svoju strast kada je scenario u pitanju i znanje o glavnom liku, ali nas je na kraju Brankova izvedba „oduvala“. Veoma tešku odluku nam je uprostio. On je savršen Nikola Tesla“, izjavio je reditelj i scenarista Majkl Enton.

„U filmu „Ludi naučnik“ reč je o Teslinom boravku u Americi, kada je prvi put kročio na američko tle 1884. godine, do njegovih poslednjih dana u hotelskoj sobi u Njujorku. U filmu će biti prikazana Teslina borba sa Tomasom Edisonom J.P. Morganom, kao i velliko prijateljstvo sa Markom Tvenom i Džordžom Vestinghausom“.

Snimanje filma je zakazano u Pitsburgu krajem avgusta tekuće godine. Film će biti rađen u „Silvermask Productions“ i „North Shore Pictures“ produkciji.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu