•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Notting Hill (1999)

Notting Hill je britanska filmska romantična komedija snimljena 1999. godine u režiji Rodžera Mičela sa Džulijom Roberts i Hju Grantom u glavnim ulogama. Scenario je napisao poznati britanski autor romantičnih komedija Ričard Kurtis. Film je nominovan za tri Zlatna globusa: za najbolju komediju, najboljeg glumca (Grant) i najbolju glumicu (Robertsova); nominovan je i za tri BAFTA nagrade, a osvojio je jednu i to nagradu publike za najpopularniji film. Pored dobrih ocena kritičara, film je naišao i na dobar prijem kod publike, pa je zaradivši 363.000.000 dolara postao komercijalno najuspešniji britanski film svih vremena, i našao se na dvadesetom mestu na listi romantičnih komedija sa najvećom zaradom.

Na prostoru bivše Jugoslavije se distribuirao pod naslovom Ja u ljubav verujem.

Vilijam Taker je vlasnik knjižare na Notingu u Londonu. Posao mu ide loše, živi u staroj, neurednoj kući sa ekscentričnim prijateljem i cimerom Spajkom. Jednog dana u njegovu knjižaru dolazi Ana Smit, poznata američka glumica koja snima film u Engleskoj i kupuje knjigu. Nekoliko minuta posle toga, njih dvoje se sudaraju na uglu jedne ulice i on prosipa svoj sok od pomorandže na njenu košulju. Vilijam je moli da dođe kod njega, da očisti mrlju i da se presvuče, na šta ona pristaje. Vrlo brzo postaju prijatelji, nadajući se potajno da će to prijateljstvo prerasti u nešto više. Počinju da se viđaju, on je čak vodi na rođendan svoje sestre gde je upoznaje sa svojim prijateljima. Ali nakon što Vilijam otkrije da je Ana u vezi sa poznatim holivudskim glumcem Džefom Kingom, a novinari ih kasnije uslikaju zajedno, polugole, njih dvoje prekidaju svaki kontakt. Nekoliko godina kasnije Ana se vraća u London, zbog snimanja novog filma...

Zvezde romantičnih komedija Džulija Roberts i Hju Grant na jednom mestu garantuju dobru zabavu tokom trajanja celog filma a mi vam savetujemo da film pogledate u društvu svoje lepše ili jače polovine, po izboru.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:1999
Reziser:Roger Michell
Scenario:Richard Curtis
Uloge:Hugh Grant, Julia Roberts, Richard McCabe
Uzrast:PG-13
Award:12 osvojenih
Studio: Polygram Filmed Entertainment
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:124 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...