•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Antoine Fuqua

Antoine Fuqua (19. januar 1966. Pittsburgh, Pennsylvania, USA) je jedan od najvećih talenata svoje generacije. U prvencu The Replacement Killers Fuka je američkoj publici predstavio Chow Yun Fata, a režijom drame Training Day potvrdio se kao reditelj filmova složene tematike koji odgovaraju ukusu gledalaca širom sveta. Denzel Vošington je zaradio nagradu Akademije za najboljeg glumca, a Itan Houk je nominovan za najboljeg sporednog glumca. Reditelj je otada snimio filmove Brooklyn’s Finest, Shooter, Tears of the Sun, King Arthur i dokumentarni film Lightning in a Bottle, koji je producirao Martin Skorsese i dokumentarni film Suge Knight o životu poznatog suosnivača izdavačke kuće Death Row Records. Fuka je ujedno jedan od najtraženijih reditelja reklama i muzičkih spotova. Režirao je spotove za muzičare kao što su Prins, Ašer, Stivie Vonder i Toni Brekston, a za spot Gangsta’s Paradise (Coolio) dobio je nagradu MTV za najbolji reperski video. Nedavno je režirao spot za pesmu Mirror koju su snimili Lil Vejn i Bruno Mars, i zaradio nominaciju za nagradu MVPA za najbolju režiju spota muzičkog umetnika, najbolji hip-hop video i najbolju fotografiju. Fuka radi reklame za marke kao što su Fiat, Pirelli, Armani, Reebok, Nike (linija Jordan) i GMC. Odrastao je u siromašnom delu Pitsburga što je inspirisalo njegov rad na filmu, a ujedno je i vrlo angažovan u pomaganju mladima iz socijalno ugroženih delova društva. Finansirao je i producirao dokumentarni film Bastards of the Party o bandama, koji je napisao i režirao bivši član bande, i ugovorio distribuciju sa kućom HBO. Vlasnik je kompanije Fuqua Films.

Filmografija:
???? Suge Knight (documentary) (in production)
???? Untitled Yang Guifei Project (in production)
???? Hunter Killer (attached) (pre-production)
???? Pablo Escobar (pre-production)
2013 Olympus Has Fallen
2012 Exit Strategy (TV movie)
2009 Brooklyn's Finest
2007/I Shooter
2006/I The Call (short)
2005 Murder Book (TV movie)
2004 King Arthur
2004 Lightning in a Bottle (documentary)
2003 Tears of the Sun
2001 Training Day
2001 From Toni with Love: The Video Collection (video)
2000 Bait
1999 Usher Live (video)
1998 The Replacement Killers
1992 Inside Out IV (video)

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...