•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Leonardo Di Kaprio: I scene nasilja imaju umetničku vrednost

Američki glumac Leonardo Di Kaprio izjavio je na premijeri filma "Đangova osveta" (Django Unchained) u Seulu da njegovo učešće u scenama nasilja ne znači da on ne želi da postigne visoku umetničku vrednost.

Film o krvavoj osveti i ropstvu čija se radnja odvija pred građanski rat u Americi, ponovo je podstakla debatu o nasilju u holivudskim filmovima. Film u kome Di Kaprio igra bezobzirnog zemljoposednika je o njegovom odnosu sa oslobođenim robom i lovcem na glave koje igraju Džejmi Foks i Kristof Valc.

"Moj moto je uvek bio: Bol je privremen, a film je zauvek", rekao je Di Kaprio u četvrtak u Južnoj Koreji. "Trudiš se da daš sve od sebe, da daš sebe celog i ako se sve spoji kako treba, na kraju stvoriš veliko umetničko delo. Za mene je film sjajna vrsta moderne umetnosti", ocenio je glumac.

Režiser "Đanga", Kventin Tarantino, poznat po filmovima sa scenama nasilja - "Petparačke priče" (Pulp Fiction), "Prokletnici" (Inglorious Bastards), kaže da filmovi vremenom postaju manje kontroverzni nego što su bili na početku.

"Đango" je prošlog meseca osvojio dva "Oskara": Kristof Valc za sporednu mušku ulogu i Kventin Tarntino za originalni scenario. Di Kaprio je prisustvovao premijeri filma u Seulu i dočekan armijom obožavatelja, rekao je da je oduševljen svojom prvom posetom Južnoj Koreji i da će sigurno ponovo doći.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu