•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Rimu, s ljubavlju" od 7. marta u bioskopu Koloseju Multiplex

Komedija “Rimu, s ljubavlju” (To Rome With Love), scenariste i reditelja Vudija Alena, posle premijernog izvođenja na FEST-u, od 7. marta biće na redovnom repertoaru u bioskopu Kolosej Multiplex.

Radnja filma je smeštena u jedan od najlepših gradova na svetu. „Rim je predivan grad, on je umetničko delo“, kaže Vudi Alen. Za čuvenog reditelja ideja o filmu je bila isuviše velika da bi sadržala samo jednu priču. „Osećao sam da mi grad pozajmljuje nekoliko različith storija, bio je prebogat mogućnostima. Ako zaustavite na ulici nekog Rimljanina on bi rekao: Ja sam iz grada i mogu vam dati milion priča.“

U ovoj kaleidoskopskoj komediji upoznajemo američkog arhitektu koji na ulicama Rima oživljava svoju mladost, običnog radnika iz srednje klase koji će iznenada postati slavna ličnost, mladi bračni par iz provincije koji će sticajem okolnosti biti uvučen u romantične avanture, američkog reditelja opera koji slučajno otkriva neverovatan muzički talenat u ocu verenika svoje ćerke... Ovi neočekivani susreti zauvek će im promeniti živote.

U filmu igraju Alek Boldvin, Roberto Benini, Penelope Kruz, Vudi Alen, Elen Pejdž, Alison Pil i drugi.

Ideja o snimanju filma poteka je od distributera iz Rima koji su ponudili da finansiraju Vudi Alenov film pod uslovom da se on snima u njihovom gradu. Alen je prihvatio jer je želeo da radi u Rimu, a takođe, „imao priliku da dobije novac brzo i iz jednog izvora“. Prvobitan naziv filma bio je Bop Decameron, referenca na knjigu iz 14. veka Đovanija Bokača, ali dosta ljudi nije razumelo vezu, tako da je Alen promenio naslov u Nero Fiddles. Nov naziv je i dalje izazivao konfuziju i napokon je usvojen „Rimu, s ljubavlju“, iako Alenu nije dopao.

Film je imao veliki uspeh na bioskopskim blagajnama i ovo je Vudi Alenov četvrti najgledaniji film u njegovoj karijeri.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu