•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Francuski Cezari otišli u ruke ekipe filma "Amour"

Film "Amour" režisera Mihaela Hanekea proglašen je u noći između petka i subote na ceremoniji u Parizu za najbolji film 38. dodele francuskih filmskih nagrada Cezar.

Austrijanac Haneke dobio je Cezare i za najbolju režiju i za scenario filma o starenju i smrti "Amour". Režiser nije bio prisutan na dodeli nagrade jer je u Los Angelesu zbog sutrašnje ceremonije dodele Oskara.

Pošto je dobio "zlatnu palmu" na Festivalu u Kanu, taj Hanekeov film je osvojio i mnoge druge nagrade, a u nedelju na dodeli američkog Oskara taj film se nadmeće u pet kategorija.

Za najbolju žensku i mušku ulogu, takođe u filmu "Amour", Cezare su sinoć dobili 85-godišnja Emmanuelle Riva koja je i kandidatkinja za Oskara, i Jean-Louis Trintignant.

Kevin Costner je dobio počasnog Cezara pa se zahvalio svim Francuzima što su ga prihvatili "onakvog kakav on zaista jeste". Cezar za najbolji strani film uručen je Benu Aflecku za "Argo" koji je i kandidat za Oskara.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu