•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Get Rich or Die Tryin' (2005)

Kada majku dvanaestogodišnjeg Marcusa ubiju, on gubi jedinu osobu u životu koja je mogla da mu kupuje patike. počinje da valja kokain po Bronxu. Godinama kasnije, naravno, završi u zatvoru, da bi posle nešto repovanja i ispuštanja sapuna pod tušem, postao novi čovek.

Naravno, da niko nije puno očekivao od glumačkog debija velike rep zvezde. Niko nije ni iznenađen apsolutno predvidljivom i klišeiziranom pričom koja je poslužila kao osnova za ovaj film. Jasno je da kada muzičku zvezdu na brzinu strpate u odgovarajuće okruženje i kao priču uzmete ono o čemu peva poslednjih godina, radi se o podilaženju publici i pokušaju da se uzme još koja kinta. Na neki način, čitav film je ustvari video spot produženog trajanja koji deo kampanje za novi album 50 Centa. Za razliku od Eminema koji je sa filmom 8 milja pokušao nešto da kaže, 50 Cent se zadovoljava ispunjavanjem uobičajenijh stereotipa. Za sve je kriv režiser Jim Sheridan, koji nije pokazao ni trunku mašte, niti je pokušao ubaci iole zanimljivu priču u film. Naravno, scenario je napisan upravo onako kako je publika očekivala. Niste valjda mislili da će 50 Cent igrati, recimo učitelja u getu. Slično njegovoj lirici, koja se bavi „urbanim“ temama i Get Ritch or Die Tryin’ govori o već mnogo puta ispričanoj priči. Jednostavno rečeno, čitava ekipa je uspela da dodatno ograniči manevarski prostor, smstivši priču u zatvor. Jedini interesantni deo filma je sam početak na kome vidimo kako dvanaestogodišnjak (Marc John Jefferies) gubi svoju majku i kako zauzima njeno mesto u lancu rasturanja droge. Vitlanje pištoljima, psovanje i slične aktivnosti smo već videli hiljadu puta do sada. U tom smislu, fprmat ovog filma određuje pištoljski kalibar 9 milimetara.

Žanr:biografija, krimi, drama
Godina:2005
Reziser:Jim Sheridan
Scenario:Terence Winter
Uloge:50 Cent, Joy Bryant, Adewale Akinnuoye-Agbaje
Uzrast:R
Award:5 osvojenih
Studio: Cent Productions Inc.
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo