•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tom Henks: Srbi su proterani kao Jevreji

Glumac Tom Henks u emisiji kablovske stanice E! izjavio je da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će jednog dana to ponovo biti.

Dvostruki dobitnik Oskara je govoreći o početku snimanja filma o istoriji nastanka izraelske države u produkciji Stivena Spilberga, u kojem će igrati jednu od glavnih uloga, uporedio golgotu Jevreja sa stradanjem kosovskih Srba, prenele su Večernje novosti.

„Jevreji su tokom Drugog svetskog rata pretrpeli Holokaust, a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godina ranije. I pored svega toga nikada nisu gubili veru u svoje korene i da će vratiti svoju zemlju, pa su se ceo milenijum pozdravljali sa „dogodine u Jerusalimu“. Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu. Tamo su nekad živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve, a onda su došli Albanci i proterali ih. Krajem 20. veka na Srbe su padale i NATO bombe, ali oni i dalje ne žele da priznaju državu Kosovo i govore „Kosovo je Srbija“, poput Jevreja, koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima“, rekao je Henks.

Glumac se pravoslavlju okrenuo 1988. godine kada se oženio Ritom Vilson, glumicom grčkog porekla. Brine se o kalfornijskoj Crkvi Svete Sofije, koja pripada Carigradskoj patrijaršiji, a uoči svakog Uskrsa – pričešćuje se sa porodicom.

Izvor: Večernje novosti

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...