•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Daniel Day-Lewis ulazi u istoriju Hollywood-a

Britanski glumac Daniel Day-Lewis mogao bi ući u istoriju Hollywooda osvoji li, kako se očekuje, svog trećeg Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu na svečanoj dodeli koja će se održati 24. februara u Los Angelesu.

Javnost je, međutim, podeljena oko toga ko je najzaslužniji za nagradu američke Akademije filmskih umetnosti za najbolju sporednu mušku ulogu, pokazalo je ispitivanje javnog mnjenja.

Day-Lewis je za ulogu šesnaestog predsednika SAD-a Abrahama Lincolna u biografskoj ratnoj drami Stevena Spielberga Lincoln već odneo sve vodeće nagrade ove sezone.

Osvoji li Day-Lewis Oscara, biće prvi koji je ga je dobio čak tri puta, nakon što mu je tu nagradu 1990. donela uloga kvadriplegičnog irskog umetnika Christyja Browna u filmu Moje levo stopalo, i 2008. uloga pohlepnog naftaša Daniela Plainviewa u istorijskoj drami Biće krvi.

Sam Day-Lewis, koji svoje uloge izuzetno pažljivo bira te se u proteklih 20 godina pojavio u tek desetak filmskih uloga, ne uzima ništa zdravo za gotovo. Spielberg ga je tek iz trećeg pokušaja uspeo nagovoriti da se prihvati naslovne uloge u Lincolnu.

Članovi Akademije obožavaju iznenađenja, tako da je zaista najgora stvar imati neka očekivanja, kazao je glumac nakon dodele nagrada Screen Actors Guild za koje glasuju glumci, na kojoj je odneo nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu.

Javnost je podeljena oko toga kome bi američka filmska akademija sa svojih šest hiljada članova trebala dodeliti Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu.

Na popisu nominovanih nalaze se Alan Arkin iz filma o iranskoj krizi talaca Argo, Robert de Niro (U dobru i u zlu), Philip Seymour Hoffman (Master), Tommy Lee Jones (Lincoln) i Christoph Waltz iz Tarantinovog filam Djangova osveta.

vijesti.ba
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila