•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lena Dunham – prva žena dobitnica nagrade za režiju tv komedije

Lena Dunham, američki scenarista, redatelj i glumica, prva je žena u povijesti kojoj je strukovni ceh DGA uručio nagradu za najbolju režiju komičnog TV serijala

Mlada američka scenarista, redateljka, glumica i apsolutna zvezda ovogodišnje sezone nagrada o kojoj pričaju baš svi, Lena Dunham, pre nekoliko dana je postala i prva žena kojoj je DGA uručio nagradu za najbolju režiju komičnog TV serijala. U 42. godine, koliko postoji ova nagrada, dobitnici su bili – muškarci. Lena Dunham probila je led režijom pilota popularnog HBO-ovog serijala Devojke, koji joj je ove godine doneo i dva Zlatna globusa.

Lenina pobeda druga je u nizu ženskih pobeda u ovoj muškoj kategoriji. Pre tri godine nagrađena je njena kolegenica Kathryn Bigelow u kategoriji filmske režije i to za film Narednik James, koji je kasnije osvojio i brojne Oskare.
Žanrovska kategorija u kojoj žene nisu toliko retki dobitnici nagrada je kategorija drame gde su ranijih godina pobeđivale Lenine kolegeniceice: Patty Jenkins za serijal Ubistvo (The Killing) i Lesli Linku Glatter za Momci sa Medisona (Mad Men).

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...