•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film "Zveri južnih divljina" oduševio je i Baracka Obamu

U vreme kapitalizma u kome govor novca upravlja emocijama, još postoje male oaze sreće koje mogu uticati na celi svet. Upravo to uspelo je reditelju Benhu Zeitlinu sa filmom "Zveri južnih divljina" premijerno prikazanom na Sundance Film Festivalu. Film redatelja koji nikad pre nije režirao, sa glumcima koji nikad pre nisu glumili i pričom koja maskira realnost i ide na esenciju dečije nevinosti i emocija postao je megahit i osvojio nagradu žirija na tom festivalu, još četiri u Cannesu... ali i senzacionalne četiri nominacije za predstojećeg Oscara.

Među njima je svakako najzanimljivija nominacija u kategoriji za najbolju glavnu glumicu. Nosi je Quvenzhané Wallis koja je sa devet godina postala najmlađa nominovana glumica u istoriji prestižne nagrade i osoba koja još ne zna tačno šta ta nagrada znači. Neodoljiva devojčica iz Louisiane u ovoj imaginarnoj filmskoj drami igra Hushpuppy, šestogodišnju devojčicu koja sa tatom Winkom živi na rubu nepostojećeg sveta Bathtuba.

Tope se ledenici sa kojima oživljavaju davno nestala sablasna stvorenja Aurochi u kojima Hushpuppy pronalazi dobrotu. Ali njen otac umire od mistične bolesti, a ona odlazi u potragu za nestalom majkom. Celi film snimljen je u gradiću Montegutu smeštenom u erozijom razorenom delu Louisiane Terrebonne Parishu.

Filmska ekipa godinu dana živela je sa lokalnim stanovništvom iz koga potiču svi glumci filma. Glavni glumac Dwight Henry, koji glumi Winka, lokalni je pekar koji je dugo odbijao ulogu, a prihvatio je zbog simpatične ekipe.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...