•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Batman Forever (1995)

Batman zauvek (eng. Batman Forever) je film Joela Schumachera iz 1995. godine, treći iz prvog filmskog serijala o liku Batmana iz stripova DC Comicsa. U glavnim ulogama pojavljuju se Val Kilmer kao Batman, Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman i Chris O'Donnell. Batman zauvek govori o Batmanu koji pokušava zaustaviti Dvoličnog (Jones) i Riddlera u nameri iscrpljivanja informacija iz svih mozgova u Gotham Cityju. Batman se u ovoj pustolovini udružuje s psihijatricom dr. Chase Meridian (Kidman) i pomoćnikom Robinom.

Iako je Povratak Batmana bio komercijalni uspeh, Warner Bros. je smatrao kako je trebao zaraditi još više novca. Joel Schumacher je zamenio Tima Burtona na mestu reditelja, a Burton je odlučio da ostane kao producent i podržao je Schumacherov izbor. Lee i Janet Scott Batchler su tada angažovani da napišu scenarijo. Akiva Goldmsan je doveden kako bi ga prepravio. Produkcija je ubrzana, a za ulogu dr. Chase Meridian angažovana je Rene Russo. Michael Keaton je odlučio da neće reprizirati ulogu Batmana jer mu se nije sviđao smer kojim je serijal krenuo. Osim toga, odlučio je "tražiti ozbiljnije uloge" odbivši 15 miliona dolara da se pojavi u Batman zauvek. Nekoliko dana posle ulogu je dobio Val Kilmer, a producenti su smatrali kako je Russo prestara za Kilmera, zamenivši je s drugim glumicama.


Robin Wright Penn, Jeanne Tripplehorn i Linda Hamilton su bile u konkurenciji za glavnu žensku ulogu, a Penn se pokazala kao najozbiljniji izbor. Na kraju je izabrana Nicole Kidman. Robin Williams je odbio ulogu Riddlera; spominjalo se da će ju dobiti Michael Jackson, ali producenti su se oglušili na te tvrdnje. Na kraju je uloga pripala Jimu Carreyju. Robin se našao u konačnom scenariju Batman se vraća, ali je vremenom izbačen zbog prevelikog broja likova. Ulogu je dobio Marlon Wayans koji je potpisao i za Batman zauvek. Odlučeno je da će Wayansa zameniti drugi glumac. Najozbiljniji kandidati bili su Leonardo DiCaprio i Chris O'Donnell, a pobedio je O'Donnell.

Snimanje je započelo u septembru 1994. Rick Baker je dizajnirao šminku. John Dykstra, Andrew Adamson i Jim Rygiel bili su nadzornici specijalnih efekata, a na tom su polju pridoneli i Boss Film Studios i Pacific Data Images. Schumacher je imao problema tokom snimanja s Kilmerom, dok je "Jim Carrey bio džentlemen, a Tommyju Lee Jonesu je pretio. Umoran sam od branjenja preplaćenih, privilegiranih glumaca. Nadam se da nikad više neću raditi s njima."

Batman zauvek je nominovan za Oscare za najbolju fotografiju, zvuk i montažu zvuka. Pesma "Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me" bila je nominovana za Zlatni globus. Film je bio nominovan i za Nagradu Saturn za najbolji film, šminku, specijalne efekte i dizajn kostima. Kompozitor Elliott Goldenthal je bio je nominovan za Grammy. Film je bio nominiran za šest MTV-jevih filmskih nagrada. "Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me" "osvojila" je Zlatnu malinu za najgoru pesmu.

Žanr:akcija, avantura, krimi
Godina:1995
Reziser:Joel Schumacher
Scenario: Bob Kane
Uloge: Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey
Uzrast:PG-13
Award:9 osvojenih
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnervideo.com/batmanmoviesondvd
Jezik:Engleski
Trajanje:121 minut
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...