•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

White Christmas (1954)

Beli Božić (eng. White Christmas) je film iz 1954. u kome glavne uloge tumače Bing Crosby i Danny Kaye, autor muzike za film je Irving Berlin, a između ostalog, u filmu je izvedena i naslovna pesma, Beli Božić. U filmu su glumile Rosemary Clooney i Vera-Ellen, a režirao ga je Michael Curtiz. Snimanje filma započelo je u septembru, a završilo u novembru 1953. godine, a film je započeo s prikazivanjem 1954. i postao najuspešniji film godine.

Film je trebao ponovno ujediniti Crosbyja i Freda Astairea u njihovom trećem filmu s muzikom Irvinga Berlina - prva dva filma u kojima su zajedno nastupali bili su Holiday Inn iz 1942. i Blue Skies iz 1946. Međutim, Astaire se povukao nakon što je pročitao scenarijo. Za Astaireovu zamenu izabran je Donald O'Connor, ali je i on odbio ulogu zbog povrede leđa. O'Connora je stoga zamenio Danny Kaye.

Naslovna pesma je prvo bila korišćena u filmu Holiday Inn (1942) i tada je osvojila Oscara za najbolju originalnu pesmu. Pesma Count Your Blessings Instead of Sheep donela je filmu Beli Božić nominaciju za Oscara za najbolju pesmu.

Umesto jedne od glavnih glumica, Vere-Ellen, u filmu je pevala Trudy Stevens. Rosemary Clooney, nije bilo dopušteno da snimi album s pesmama iz filma zato što je album izdala izdavačka kuća s kojom ona nije potpisala ugovor. Stoga je njene pesme na albumu snimila Peggy Lee.

U filmu su se pojavili i Dean Jagger, Barrie Chase, kasniji dobitnik Oscara George Chakiris, John Brascia i veliki broj statista.

Žanr:komedija, muzički, romansa
Godina:1954
Reziser: Michael Curtiz
Scenario: Norman Krasna
Uloge:Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney
Uzrast:NR
Studio: Paramount Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...