•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gangster Squad (2013)

U Los Anđelesu 1949. godine, kralj podzemlja, Miki Koen (Šon Pen), vlada gradom novcem stečenim od trgovine drogom, oružjem, prostitucijom i kockanjem. A sve vreme ga štite policija i političari, koji su pod njegovom kontrolom. Da li je njegova moć dovoljno velika da zastraši i grupu odmetnika, koji su jedini spremni da mu se suprotstave?

Gangsterski odred je akciona priča, o uspostavljanju pravde, o ljudima koji žele da vrate ono što im pripada i koji hoće da spasu grad koji vole. U cilju očuvanja zakona u Los Anđelesu, članovi male policijske grupe prihvataju tajni zadatak, da uhvate najvećeg kriminalca u gradu, Mikia Koena.

Scenario za film rađen je po istoimenoj knjizi Pola Libermana i inspirisan je istinitim događajima zlatnog perioda Holivuda, sa kraja četrdesetih godina. To je period velikih previranja kada, šef mafije Koen, drži grad pod sobom, a u njegovim rukama su i lokalni, vladini zvaničnici. Potrebno je mnogo hrabrosti za njegovo hapšenje i okončanje njegovog osionog ponašanja.

”Bila su to uzbudljiva vremena, elegantna, u art deko stilu. To su posleratna vremena kada grad doživljava preporod i kada se ljudi vraćaju iz rata, a ekonomija napreduje. Uvek me je taj period facinirao i kada je došao momenat za njegovu ekranizaciju, skakao sam od sreće”, rekao je reditelj Ruben Flajšer.


Predvodnik odreda, koji želi da se suprotstavi Koenu, je Džon O’Mara, koga glumi Džoš Brolin i koji ovako opisuje svoju ulogu: “Lik koji ja tumačim, vratio se iz Drugog svetskog rata, u kom se borio za sigurnost svoje zemlje kao i odbranu njene nezavisnosti. Herojski se poneo. Kada se vratio u L.A. shvatio je da Koen surovo vlada njegovim gradom, i rado prihvata poziv svog šefa, za naredni zadatak. O’Mara i ostali policajci rade tajno i ne plaše se odgovornosti. Ponašaju se kao loši momci, jer jedino na taj način mogu dospeti do Koena.”

Ovi momci rizikuju sve, kako bi obezbedili sigurnu budućnost svog voljenog grada i njihov motiv nije slava, nagrade ili novčana dobit. Ono što može da stvori potencijalni problem, je ljubavni trougao. Iskre su se pojavile. Ali Grejs i Džeri su dovoljno svesni da njihov flert vodi uništenju celokupne situacije. A Miki Koen kao ličnost iz podzemlja, ne voli da bude prevaren, ni na poslovnom, ni na ljubavnom planu. Svaki prekršaj smatra izdajom i to naplaćuje ogromnom cenom.

Prema rečima reditelja, kada je razmišljao o pravljenju filma, znao je da jedini karakter od koga sve zavisi je Miki Koen, zlikovac: ”Odmah sam pomislio na Šon Pena, a imati njega na setu je ogromna stvar. Koen je dinamičan, preteći, lik za pamćenje, a Pen ima sposobnost da to izbalansira, duhovit je i dobro ga oponaša”.


O svojoj ulozi Pen je rekao: “Pokušao sam da izbegavam bukvalnu imitaciju. Pravi Miki Koen liči na Al Kaponea, koga je De Niro učinio neizbrisivim, pa sam dosta razmišljao kako da oponašam lik, a da ga ne opteretim dodatnim, nepotrebnim stvarima. On je borac, ali njegov stil borbe je primitivniji nego danas, kao i sam Koen. On je na određeni način primitivan.”

Svakodnevni rad na filmu za reditelja je bio kao putovanje kroz vreme. “Bilo je toliko autentintično, kao da ste transportovani u to značajno vreme koje je bilo obeleženo nasiljem, ali i romantikom. Priča govori o borbi za dušu Los Anđelesa. Mislim da smo napravili gangsterski film, za sadašnju generaciju ljubitelja bioskopskih filmova, ali nadam se da će ga voleti i oni stariji. Svakako je naš film drugačiji od realnosti, ali zahvaljujući borbi i trijumfu nekoliko hrabrih policajaca, organizovani kriminal nije pronašao uporište u Los Anđelesu“.

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:2013
Reziser:Ruben Fleischer
Scenario: Will Beall, Paul Lieberman
Uloge:Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone
Uzrast:R
Studio: Langley Park Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...