•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Inkheart (2008)

Srce od tinte (eng. Inkheart) je fantazijski film iz 2008. Iaina Softleyja. U glavnim ulogama pojavljuju se Brendan Fraser, Eliza Bennett, Paul Bettany, Helen Mirren, Andy Serkis i Jim Broadbent. Film se temelji na istoimenoj knjizi Cornelije Funke. Film je prvo trebao izaći u bioskope 19. marta 2008., ali je datum premešten na 12. decembar 2008. u Velikoj Britaniji i 23. januara 2009. u SAD-u.

Mortimer 'Mo' Folchart (Brendan Fraser) i njegova dvanaestogodišnja kćer Meggie dele veliku strast za čitanjem knjiga. Ono što takođe dele je neverovatni dar za oživljavanje likova iz knjiga koje čitaju naglas. Međutim, tu leži i jedna opasnost – kada lik iz knjige oživi u stvarnome životu, stvarna osoba nestaje u njenim stranicama. Tokom jednog od njihovih odlazaka u knjižaru sa pozajmljenim knjigama Mo čuje glasove koje nikad pre nije čuo, a kada pronađe knjigu iz koje dolaze, obuzme ga jeza. To je Srce od tinte, knjiga koja vrvi ilustracijama srednjovekovnih dvoraca i čudnih stvorenja.

Mo tu knjigu traži od Maggieine treće godine, kada je njena majka Resa nestala u njenom mističnom svetu. Međutim, njegov plan da iskoristi knjigu kako bi pronašao i spasio Resu biva osujećen kada Jarac, glavni zlikovac iz knjige otima Meggie i, otkrivši da je ona nasledila očev dar, od nje zahteva da oživi njegovog najmoćnijeg saveznika - Senku. Odlučan da spasi svoju kćer i fikcijske likove pošalje tamo gde pripadaju, Mo okuplja malu grupu prijatelja i članova porodice, od kojih su neki iz stvarnoga sveta, a neki sa stranica knjiga i oni zajedno kreću na hrabro i opasno putovanje kako bi jednom zauvek izravmali račune i ispravili stvari.

Srce od tinte temelji se na bestseleru spisateljice Cornelije Funke, prema kojoj je David Lindsay-Abaire napisao scenario.

Srce od tinte na internet stranici Rotten Tomatoes slovi kao film sa malo šarma koji je iskoristio svaki mogući kliše. Tako barem glasi konsenzus kritika, a iz toga proizlazi i ocena od 36%. Washington Post piše: "Vrlo zabavan i dopadljiv naslov koji nudi postolovinu, avanturu i dobru zabavu." Newsday: "Film će se najviše svideti mlađim gledaocima i takođe neće razočarati one starije."

Žanr:avantura, porodični, fantazija
Godina:2008
Reziser:Iain Softley
Scenario: David Lindsay-Abaire
Uloge: Brendan Fraser, Andy Serkis, Eliza Bennett
Uzrast:PG-13
Studio: New Line Cinema
Zemlja:Nemačka
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...