•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kiki's Delivery Service (Majo no takkyûbin) (1989)

Kikin servis za dostavljanje (jap. Majo no takkyubin) je japanski anime dečji film fantastike iz 1989. koga je režirao Hayao Miyazaki, kome je to peti dugometražni animirani film.

U nekom izmišljenom svetu živi 13-godišnja devojčica-veštica Kiki, čija je jedina moć sposobnost letenja na metli. Na svoj 13. rođendan mora, po tradiciji veštica, otići u neki udaljeni grad i tamo samostalno živeti godinu dana vežbajući pri tome svoje veštičje sposobnosti. Vesela Kiki bez oklevanja uzima metlu za letenje i svoju mačku Jiji koja može govoriti, oprosti se sa roditeljima i napusti svoj dom jedne večeri. Nakon dugog leta stigne u jedan grad na obali i odluči tamo da živi. Nakon početnih neugodnosti, nalazi smeštaj u jednoj pekari i otvara svoj servis za dostavu po kućama. Uprkos početnim neslaganjima, sprijatelji se sa dečakom Tombom. Jednog dana Kiki izgubi sposobnost komuniciranja sa mačkom Jiji i sposobnost letenja na metli i zbog toga padne u depresiju. Ipak, kada Tombi bude ugrožen život, Kiki uspe povratiti svoje sposobnosti, spasi ga i nastavlja sretno živeti...

"Kiki's Delivery Service" je topla i nežna priča koja sa simbolima govori o temama odrastanja i promenama u životu a jedan od najzanimljivijih aspekata filma je njegovo prigušeno bavljenje Kikinim ulaskom u adolescenciju.

Žanr:animirani, avantura, fantazija
Godina:1989
Reziser:Hayao Miyazaki
Scenario: Eiko Kadono
Uloge:Kirsten Dunst, Minami Takayama, Rei Sakuma
Uzrast:G
Award:4 osvojene
Studio: Nibariki
Zemlja:Japan
Jezik:Japanski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....