•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tom Jones (1963)

Tom Jones je komedija koju je režirao Tony Richardson, a scenario napisao John Osborne. Film je baziran na istoimenom romanu Henryja Fieldinga i premijerno je prikazan 6. oktobra 1963. Albert Finney glumi Toma Jonesa, mladića iz Engleske 18. veka, koji postaje jedan od najvećih zavodnika svog vremena. Film je osvojio 4 Oscara.

Tom Jones, napušten kao beba pod čudnim okolnostima, odgojen je od veleposednika Allworthyja. Prezren od strane Allworthyjevog zakonskog naslednika Blifila, Tom odrasta u razuzdanog prestupnika, jako otvorenog prema bludničenju. On voli Sophie, kćer veleposednika Westerna, ali kad su ga njegovi odgajatelji uhvatili u vezi s lokalnom devojkom Molly, njegovi staratelji se odriču. Nakon brojnih avantura on stiže u London i upada u novu vezu sa bogatom gospođom Bellaston. U međuvremenu, Westernova sestra ugovorila je brak između Sophie i Blifila. Prestrašena, Sophie beži u London, upoznajući svoju rođakinju, gospođu Fitzpatrick, koja je, isto kao ona, pobegla od svog muža. G. Fitzpatrick ih prati i sumnja da je Tom zaveo njegovu odbeglu suprugu...

Pevač iz Walesa Tom Jones (rođen Thomas John Woodward) izabrao je svoje profesionalno umetničko ime u čast junaka ovog filma.

Žanr:avantura, komedija, romansa
Godina:1963
Reziser: Tony Richardson
Scenario: John Osborne
Uloge:Albert Finney, Susannah York, George Devine
Uzrast:NR
Award:Osvojena 4 oskara
Studio: Woodfall Film Productions
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:128 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila