•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nagrada Žanka Stokić

Nagrada Žanka Stokić je nagrada koju je predložila tokom proslave šezdesetogodišnjice svoga rada Mira Stupica. Miru su njene kolege - glumci, počastvovali titulom "Najveće srpske glumice prošloga veka". Tom prilikom Mira Stupica je rekla u svom svečanom govoru u Narodnom pozorištu, sledeće:

"Nisam ja najveća srpska glumica prošloga veka. Najveća glumica koju je srpsko pozorište imalo je Žanka Stokić, koja je nepravedno zaboravljena, a toliko je zadužila pozorišnu umetnost i našu kulturu. Zato molim našu kulturnu javnost da Žanku Stokić vrati na mesto koje joj pripada, i predlažem da se ustanovi glumačka nagrada koja će se zvati "Velika Žanka"

Kako je rekla Mira Stupica, nagrada će biti dodeljivana glumcima koji su stubovi pozorišta, a ne treba da je dobijaju oni koji su laureati „Dobričinog prstena“. Osim gospođe Stupice koja je, kako se moglo čuti, doživotni predsednik, članovi žirija će se menjati.


Laureati:
2003. Svetlana Bojković
2004. Milena Dravić
2005. Radmila Živković
2006. Đurđija Cvetić
2007. Ružica Sokić
2008. Jelisaveta Sablić
2009. Gordana Đurđević-Dimić
2010. Dara Džokić
2011. Mirjana Karanović
2012. Ljiljana Blagojević

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...